O atletă din Kenya care reprezintă România a câștigat Maratonul Internațional de la Seul

O atletă de origine kenyană care reprezintă România a câștigat Maratonul Internațional de la Seul, Coreea de Sud. Joan Chelimo a trecut prima linia de sosire, după 2h18:04.

o atleta

 

Cu această performanță, Joan Chelimo a doborât recordul naţional în această probă, deţinut de Constantina Diţă, 2h21:30, stabilit în 2005, la Chicago, SUA.

Chelimo a primit cetăţenia română în 13 mai 2021, alături de Stella Ruto şi Delvine Meringor, toate din Kenya.

„De anul acesta pot spune nu doar din suflet, ci și cu acte doveditoare, că România este țara mea. Aștept cu nerăbdare să fiu pe prima treaptă a podiumului și să aud imnul României! La mulți ani, tuturor românilor”, declara Joan după primirea cetățeniei române.

O atletă legitimată la CSA Steaua

Sportivă legitimată la CSA Steaua București, Joan Chelimo este antrenată de Carol Șanta.

Maratonul Internaţional de la Seul (Platinum Label) este cel mai vechi maraton din Asia și are premii totale de circa 2,4 mililoane de dolari.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...