Prima medalie la Jocurile Invictus. Argint la Land Rover Driving Challenge

Prima medalie pentru România la Jocurile Invictus: argint cucerit la Land Rover Driving Challenge de plutonierul adjutant principal în rezervă Mihai Toma şi de plutonierul adjutant Iulian Căpățână. Competiția are loc la Haga, Țările de Jos.

prima medalie

Cei doi sportivi români care au urcat pe treapta a doua a podiumului la prima competiţie din cadrul jocurilor dedicate militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni au fost premiați de prințul Harry.

„Nu poți fi înfrânt atâta timp cât inima ta continuă să bată!”, a notat Invictus România pe pagina de Facebook după prima medalie obținută de tricolori.

La Jocurile Invictus 2022, România participă cu 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat.

Aceștia vor concura la 7 discipline sportive, dintre care 6 discipline individuale, tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot și una de echipă, volei din poziţia şezând.

Drapelul României, înmânat de președintele Iohannis

La plecarea din țară, căpitanului echipei Invictus, plutonier adjutant principal Costinel Slăniceanu a primit drapelul României din partea președintelui Klaus Iohannis.

Echipei Armatei României participă pentru a treia oară la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după edițiile de la Toronto (2017) și Sydney (2018).

Sursa foto: Invictus România (Faceboook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...