Vlad Dascălu, pe podium la Cupa Mondială de mountain bike

Vlad Dascălu s-a clasat pe locul 3 la Cupa Mondială de mountain bike desfășurată în Brazilia, în proba de cross-country olimpic.

vlad dascalu

La Cupa Mondială de la Petropolis, Brazilia, Vlad Dascălu a terminat cursa cu timpul de 1 h 26 min 55 sec, fiind devansat de elveţianul Nino Schurter, 1 h 26 min 52 sec și de francezul Maxime Marotte, 1 h 26 min 52 sec.

„Mulțumesc, Brazilia! Ce experiență grozavă a fost să concurez în fața acestei mulțimi uimitoare! M-am bucurat de fiecare secundă!”, a notat Vlad pe Facebook.

„Un rezultat excepţional pentru ciclismul românesc. Un rezultat de excepţie, la finalul unei curse strânse, în care a plecat la start de pe poziţia 29, avansând treptat şi preluând conducerea în turul al 5-lea”, a transmis Ministrul Sportului, Eduard Novak, după cursă.

„Turul 6 a fost decisiv, iar poziţiile pe podium s-au stabilit în urma unei lupte în care balanţa a fost înclinată de experienţă”, a precizat Novak.

În vârstă de 24 de ani, Dascălu a urcat pe locul 5 în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 1.421 de puncte.

Vlad Dascălu a participat la JO 2020 de la Tokyo

În urmă cu o săptămână, sportivul român ocupase locul al doilea la concursul CIMTB Michelin, desfăşurat tot la Petropolis.

Campion european şi campion mondial U23 la mountain bike cross-country, Vlad a adus în 2019 primul titlul mondial pentru România la această disciplină.

Vlad Dascălu (Trek Factory Racing XC) a participat la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, Japonia, unde s-a clasat pe locul 7.

Sursa foto: Vlad Dascălu (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...