Aur pentru România la Jocurile Invictus. Cinci medalii într-o zi pentru tricolori

Aur pentru România la Jocurile Invictus. Cinci medalii într-o zi obținute de tricolori la competiția organizată la Haga, Țările de Jos.

aur

Echipa de arc olimpic formată din Emil Cojocaru, Iulian Căpățână Iulian și Eduard Romila a cucerit prima medalie de aur, după ce, în finală, tricolorii au dispus de Ucraina, la capătul unui meci strâns.

„Prima medalie de aur, în proba de arc olimpic, la Jocurile Invictus de la Haga 2022 pentru România. Felicitări băieți! Go Invictus! Toți sunteți câștigători”, a notat MApN pe Facebook după acest succes.

și Marcel Neagu a cucerit medalia de aur la proba de arc compound, după ce a trecut la limită de americanul Bertt Campfield, cu o ultimă săgeată de 10!

Trei medalii de argint la arc și aruncare a bilei

La echipe, România a mai câștigat o medalie de argint în proba de arc compound, prin Marcel Neagu, Florin Bolovan și Mihai Toma, la capătul unei finale extrem e disputate cu SUA.

„Neagu Marcel, Bolovan Florin și Toma Mihai au luptat cu echipa SUA, multe săgeți de 10, concentrare și aceeași galerie înfocată”, a anunțat MApN.

Tot argint a luat și Emil Cojocaru la proba de arc olimpic într-o întrecere la fel de strânsă.

De asemenea, Valentin Ciolan a obţinut medalia de argint la Jocurile Invictus de la Haga, în proba de aruncare a bilei de 3 kilograme.

Caporal clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă a fost rănit în anul 2015, în teatrul de operaţii Afganistan.

„Fost judokan de performanţă, bazat pe forţele sale, transmite forţă, calm şi încredere. Este omul în jurul căruia se adună mulţi prieteni! Deşi după incidentul din Afganistan a suportat 14 operaţii, a luat totul de la capăt şi îşi duce viaţa cu seninătatea celui care, parcă, n-a păţit nimic”, a arătat MApN.

Vezi și:   Andreea Ana a cucerit în premieră pentru România aurul la Campionatele Europenele de lupte

Echipa României pentru Jocurile Invictus de la Haga este formată din 20 de veterani răniți în teatrele de operații și concurează alături de colegi ai lor din alte 19 țări.

Militarii români sunt însoțiți de familiile lor și de reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale.

Sursa foto: MApN (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...