Aur și recorduri continentale pentru Mihaela Cambei la Europenele de haltere

Aur și recorduri continentale pentru Mihaela Cambei la Campionatele Europene de haltere de la Sofia. În cadrul categoriei 49 de kilograme, sportiva de 21 de ani a urcat de trei ori pe prima treaptă a podiumului, stabilind și două recorduri europene.

aur si recorduri

La Campionatul European 2024 de haltere, Mihaela Cambei s-a impus la stilul smuls cu 90 de kilograme, după ce a ratat ultima încercare la 93 de kilograme.

Halterofila de la CSM Oneşti a câştigat aurul la „aruncat” cu 109 kilograme, nou record european, realizând aceeași dublă performanță și la total, cu 199 de kilograme.

„Imnul României a răsunat în Arena Sofia, după o evoluție extraordinară a Mihaelei Cambei. Sportiva noastră a câștigat 3 medalii de aur și a stabilit un nou record european de Seniori și U23 la totalul olimpic cu 199 Kg și încă un record european la stilul aruncat la U23”, a transmis Federația Română de haltere după această performanță.

Vechiul record european la „aruncat” era de 106 kg şi îi aparţinea româncei de anul trecut, de la CE de la Erevan, Armenia.

Tot de anul trecut, de la aceeași competiție, Mihaela  deţinea recordul continental la total, cu 198 de kilograme.

La categoria 45 de kilograme, Ioana Mădălina Miron (CSA Steaua) a obţinut o medalie de bronz la stilul aruncat, cu 85 de kilograme.

România, cu 13 sportivi la CE de haltere

România participă la Campionatele Europene de haltere de la Sofia cu 13 sportivi. Competiția din capitala Bulgariei reprezintă și un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

La CE de la Erevan de anul trecut, România a câştigat 14 medalii: 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg) și alte trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total) şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).

Vezi și:   Bianca Mei-Roşu, campioană europeană U21 la tenis de masă

Sursa foto: Federația Română de Haltere (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...