Al treilea titlu european pentru Andreea Beatrice Ana!

Al treilea titlu european pentru Andreea Beatrice Ana! Românca a cîștigat medalia de aur la CE de lupte de la București, după ce a învins-o în finala categoriei 55 de kilograme pe Mariana Drăguţan (Republica Moldova).

Finala a fost la discreția Andreei, care s-a impus prin superioritate, cu un categoric 11-0. „Ana are aur! Imnul național al României a răsunat în această seară în Sala Polivalentă din București: luptătoarea noastră Ana Andreea Beatrice (55 kg) a cucerit medalia de aur la Campionatul European, pentru al treilea an consecutiv!”, a notat Federația Română de Lupte pe Facebook.

Fericită pentru medalia obținută, sportiva legitimată la CSA Steaua a declarat că a simţit căldura publicului şi că acest turneu continental este doar o etapă de pregătire pentru calificările olimpice care vor urma.

„Vreau la Paris!”

„Obiectivul meu este de a ajunge la Paris. Pentru asta lupt şi muncesc în fiecare zi”, a precizat Andreea Beatrice Ana.

Românca a trecut în preliminarii de Sezen Behcetova Belberova (Bulgaria), în sferturi s-a impus în faţa sportivei Maria Vinik (Ucraina), iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei Anastasia Blayvas (Germania).

Este al treilea titlu european la senioare pentru Andreea Beatrice Ana, după cele câştigate în 2022 şi 2023. Totodată, sportiva de la CSA Steaua a fost atât campioană europeană U23, cât şi mondială U23.

Kateryna Zelenykh luptă și ea pentru aur

Kateryna Zelenykh, o altă reprezentantă a României,de origine ucraineană, s-a calificat în finala categoriei 65 de kilograme şi se va bate vineri pentru aur, cu Irina Koliadenko (Ucraina).

Kateryna a învins-o în preliminarii pe Taibe Iusein (Bulgaria), în sferturi a trecut de Kadriye Aksoy (Turcia), iar în semifinale a câştigat în faţa Irinei Rîngaci (Republica Moldova).

Vezi și:   Trei medalii pentru România după o zi de lupte grele

Andreea Ana a adus României a treia medalie la CE de lupte de la București, după cele două de bronz câștigate la greco-romane de Denis Florin Mihai, la categoria 55 de kilograme, şi de Răzvan Arnăut, la categoria 60 de kilograme.

La Campionatele Europene de lupte 2024, România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil.

Sursa foto: Federația Română de Lupte (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...