În ritm de aur. România, campioană europeană de junioare la gimnastică ritmică

În ritm de aur. România este noua campioană europeană de junioare la gimnastică ritmică. Amalia Lică a fost regina competiției, câștigând titlul continental și la cerc, măciuci și panglică!

in ritm

La Campioanatele Europene de Gimnastică Ritmică pentru junioare disputate la Budapesta, Ungaria, delegația României a cucerit nu mai puțin de patru medalii de aur, realizând o performanţă istorică.

În finala pe echipe, România a devenit campioana Europei, după ce sportivele Amalia Lică şi Lisa Garac au totalizat 125,100 puncte.

Astfel, tricolorele le-au devansat în clasamentul final pe sportivele din Israel (Meital Maayan Sumkin, Alona Tal Franco), 123,750 puncte, şi din Azerbaidjan (Şams Agahuseinova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova), 117,400 puncte.

Calificată în finalele de la cerc, măciuci și panglică, Amalia Lică  a impresionat asistenţa şi specialiştii prin eleganţă, tehnică şi atitudine, reușind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de încă trei ori! La rândul ei, Lisa Garac a ocupat locul 5 în finala europeană de la minge.

Locul 1 în clasamentul pe medalii

„Am ocupat locul 1 pe echipe, dar și în clasamentul pe medalii, într-o dispută cu 36 de țări și 100 de junioare, fetele noastre demonstrând că școala românească de gimnastică ritmică are trecut, prezent, dar mai ales viitor! Mai mult decât atât, am dat regina întrecerii de junioare: Amalia Lică!”, a transmis Federația Română de Gimnastică după această evoluție fantastică a sportivelor tricolore.

„Încă mai cred că este un vis, mă ciupesc efectiv să văd dacă mai sunt în realitate. S-a întâmplat ceva incredibil aici, la acest Campionat European de la Budapesta, nu numai pentru ritmica românească, dar și pentru Amalia, care ne-a demonstrat încă o dată valoarea ei. Este de prisos să mai spun că este istorie pentru România! Niciodată, la niciun campionat mare, România nu a obținut nici patru medalii, nici această culoare frumoasă, aur, de patru ori!”, a spus Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Vezi și:   Programul noului sezon din Superliga României. Dinamo, două meciuri de foc în primele două etape

Antrenată de Adriana Mitroi, Amalia Maria Lică mai are în palmares două medalii europene: aur și argint în 2022 la Tel Aviv, în timp ce Lisa Maria Garac are bronz la Campionatele Mondiale din 2023, de la Cluj Napoca.

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică Ritmică (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...