A luat tot aurul național. David Popovici, de patru ori pe primul loc

A luat tot aurul național. David Popovici s-a clasat  de patru ori pe primul loc, după ce s-a impus în probele de 50, 100, 200 și 400 de metri, la Campionatele Naţionale de înot găzduite de Complexul Sportiv de Nataţie din Otopeni.

a luat tot

În proba de 100 m liber, David Popovici s-a impus fără probleme în 47 de secunde şi 86 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Patrick Dinu (49.16), iar pe poziţia a treia a terminat George Adrian Raţiu (49.53).

„Sunt foarte mulţumit. Cred că n-am mai coborât de aproape un an sub 48. Sunt în grafic pentru JO. Mă bucur că am îndeplinit obiectivul principal la aceste campionate şi anume să mă calific la Campionatele Europene. Singurele obiective pentru JO sunt să dau tot ce am mai bun. Mai mult decât atât nu am ce să fac”, a declarat David Popovici la TVR.

Fostul campion european şi mondial câștigase anterior titlul naţional în proba de 400 m liber, cu timpul de 3 min, 47 sec, 54 sutimi, la mare distanţă de următorii clasaţi pe podium Vlad Ştefan Stancu (CSA Steaua), 3:54.38, şi Nandor Nagy (CSŞ Hunedoara), 3:55.56.

Urmează Campionatele Europene din Serbia

De asemenea, David Popovici a câștigat detaşat și finala de la 200 m liber cu timpul de 1min, 45 sec, 10 sutimi, în cea mai rapidă cursă a lui din acest an.

Asta în condițiile în care recordul naţional la 200 m liber îi aparţine tot lui Popovici (1:42.97), fiind stabilit la Campionatele Europene de la Roma, din 2022.

Popovici a fost urmat în clasament de Mihai Gergely (CSM Constanţa) – 1:51.27 şi de Andrei Robert Badea (CSA Steaua) – 1:51.86.

Vezi și:   Oferte promoționale permanente la pariuri sportive în această perioadă

Sportivul legitimat la CS Dinamo București a obținut primul titlu național în 2024 în proba de 50 m liber cu timpul de 22 sec, 27 sutimi, în prima zi a Campionatelor Naționale de la Otopeni.

Înotătorul în vârstă de 19 ani a fost urmat în clasament de George Raţiu (CSU Cluj) la 16 sutimi şi de Patrick Dinu (CSM Constanţa) la 49 de sutimi.

Calificat la JO 2024 de la Paris, David Popovici va participa la concursul Mare Nostrum de la Barcelona şi la Campionatele Europene din Serbia.

Sursa foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...