Sabia de aur! Vlad Covaliu, campion mondial de juniori la scrimă

Sabia de aur! Vlad Covaliu este noul campion mondial de juniori la sabie, după un parcurs fără greșeală  la CM de Scrimă de la Riad (Arabia Saudită).

sabia de aur

În finală, Vlad Covaliu a dominat înfruntarea cu Pavel Graudyn (Rusia) și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10.

Apoi scrimerul rus a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final incandescent, cu 15-14!

„Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sală”, a transmis Federaţia Română de Scrimă după această performanță.

Șapte victorii consecutive!

Intrat pe tablou principal, tânărul scrimer român a obţinut şapte victorii consecutive.

În sferturi, Vlad Covaliu a dispus cu 15-12 de Cody Walter Ji (Statele Unite ale Americii), iar în semifinale l-a întrecut categoric pe Santiago Madrigal (Spania), cu 15-6.

Vlad Covaliu a obținut astfel prima medalie pentru delegaţia României la ediţia 2024 a Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori.

Vlad Covaliu este fiul șefului COSR

În vârstă de 19 ani, Vlad Covaliu este fiul lui Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), campion olimpic la sabie în 2000, la Sydney.

„O performanță extraordinară pentru Vlad. Mă bucur extrem de mult pentru el, că la vârsta lui a reușit să mă depășească. E cea mai mare bucurie, felicitări tuturor celor prezenți la Riad și care au contribuit la această victorie frumoasă pentru scrima românească. Hai, România!”, a transmis Mihai Covaliu în Gazeta Sporturilor.

Vezi și:   Mafia pariurilor a lovit la Kazahstan – România. S-a mizat pe dinți sparți!

De asemenea, mama sportivului, Irina Covaliu, este antrenoare la Dinamo și coordonatoare a lotului feminin deplasat la acest Mondial.

Sursa foto: Federația Română de Scrimă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...