A treia medalie la Europenele de juniori pentru Vlad Stancu! Daria Silişteanu, argint

A treia medalie la Europenele de juniori pentru Vlad Stancu! Daria Silişteanu a luat argint la 100 m spate. Au fost ultimele două medalii cucerite de România la CE de înot pentru juniori de la Belgrad.

a treia medalie

În finala masculină de 400 metri liber, Vlad Stancu a încheiat cele opt lungimi de bazin pe locul 3, cu timpul de 3:50.21 min. Proba a fost câștigată de Petar Mitsin (Bulgaria), cu timpul  de 3:44.31, nou record mondial de juniori.

În aceeași finală, Nandor Nagy s-a clasat pe locul opt, cu timpul de 3:57.33.

Este a treia medalie obținută de Vlad Stancu la Belgrad, după cele de argint în probele de 1.500 m şi 800 m liber, cu timpi ce reprezintă baremuri A de calificare la Jocurile Olimpice 2024, dar şi noi recorduri naţionale de seniori.

O altă medalie pentru România a fost adusă în ultima zi de concurs de Daria Silişteanu, care a cucerit argintul în proba de 100 m spate. Tânăra sportivă tricoloră a înotat cele două lungimi de bazin în 1:01.24, timp ce reprezintă şi un nou record naţional la vârstele 14 şi 15 ani.

În aceeaşi finală, Aissia Prisecariu s-a clasat pe locul al cincilea, cu timpul de 1:01.55.

România, șase medalii la CE de înot pentru juniori

La Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Belgrad, România a cucerit 6 medalii: patru de argint și două de bronz.

Argint au cucerit Vlad Mihalache, la 200 m fluture, Vlad Stancu, la 1.500 m liber și 800 m liber, și Daria Silişteanu, la 100 m spate.

Cele două medalii de bronz au fost câștigate de Daria Silişteanu, la 50 m spate, și de Vlad Stancu, la 400 m liber.

Vezi și:   Campion mondial la 17 ani! David Popovici a scris istorie pentru România

FOTO: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...