Cursa de argint. Vlad Stancu e vicecampion european și la 800 metri

Cursa de argint. Calificat ieri la Jocurile Olimpice 2024, Vlad Stancu a devenit  vicecampion european de juniori și la 800 m liber, cu un nou record național.

În finala de la 800 metri liber, Vlad Stancu a terminat pe locul 2, cu timpul de 7:49.68. Sportivul de 17 ani a fost depășit doar de Mitsin Petar (Bulgaria), cu timpul de 7:47.45, nou record european de juniori.

„Vlad Stancu a cucerit medalia argint în proba de 800 m liber la Campionatul European de înot pentru juniori de la Belgrad, cu un timp care reprezintă realizarea baremului A pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dar și un nou record național! Felicitări, Vlad”, a transmis Federația Română de natație și Pentatlon Modern pe pagina oficială de facebook.

A doua medalie pentru Vlad Stancu la CE de juniori

Este a doua medalie obținută de Vlad Stancu la această competiție, după cea de argint din proba de 1.500 metri liber, tot cu record național, care i-a adus și calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

La Campionatele Europene de juniori de la Belgrad, România a obținut până în prezent 4 medalii: argint prin Vlad Mihalache, la 200 m fluture, și prin Vlad Stancu, la 1.500 m liber și 800 m liber, și bronz prin Daria Silişteanu, la 50 m spate.

Țara noastră participă la CE de juniori de la Belgrad cu o delegaţie de 17 sportivi (opt băieţi şi nouă fete).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...