Elena Zaharia, a doua sportivă a lumii la tenis de masă!

Elena Zaharia a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de tenis de masă pentru juniori din Slovenia.

 

elena zaharia

În finala mare, Elena Zaharia a cedat, scor 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11), în fața valoroasei sportive Kuai Man (China), principala favorită a probei.

„A doua sportivă a lumii în proba de U19 simplu feminin este din România, o performanţă imensă reuşită la Campionatul Mondial de Juniori 2023! Momentul reprezintă o premieră pentru Elena Zaharia, aflată în prima finală de simplu la o ediţie a Campionatului Mondial de juniori şi, totodată, cea mai bună clasare a României din istorie”, a transmis Federația Română de Tenis de Masă pe pagina sa oficială de facebook.

În competiția masculină, Eduard Ionescu a cucerit medalia de bronz, după ce a fost învins în semifinale de Wen Ruibo (China), scor 2-4 (11-5, 20-18, 9-11, 8-11, 9-11, 7-11).

„Sportivul tricolor, care a reușit să ofere momente remarcabile la masa de joc, a reușit să urce pe treapta a treia a podiumului mondial, cu un parcurs în care a legat trei victorii pe tabloul competiției din Slovenia”, a notat FR de Tenis de Masă.

Patru medalii pentru România la CM de tenis de masă pentru juniori

România a încheiat Campionatul Mondial de Juniori 2023 cu patru medalii, după ce în prima parte a concursului a mai cucerit încă două medalii de bronz prin  echipa feminină U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea) și prin echipa masculină U19 (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate și Dragoș Bujor).

Sursa foto. Federația Română de Tenis de Masă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...