România, vicecampioană mondială la sabie!

România este vicecampioană mondială la sabie! Echipa masculină a luat argintul la CM de Scrimă pentru cadeţi şi junior de la Riad, în Arabia Saudită.

sabie

În ultimul act al competiției, tricolorii au cedat cu 28-45 în faţa naționalei Statelor Unite ale Americii, terminând astfel pe locul doi.

În componenţa Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, România a ajuns în finală după o victorie cu 45-39 obţinută în semifinale în faţa Italiei.

Intrați direct în turul secund, băieții noștri au dispus de India cu 45-30, în optimi au învins Japonia cu 45-28, iar în sferturi s-au impus în faţa Spaniei, cu 45-41.

Echipa masculină de sabie juniori a României este campioana europeană en-titre.

„România este vicecampioana mondială la sabie masculin juniori! Tricolorii – campionii europeni en titre ai probei, sunt acum și vicecampioni mondiali!”, a notat Federația Română de Scrimă după această performanță.

Echipa feminină de spadă junioare a României s-a clasat pe locul 22, după ce Erica Badea, Natalia Constantin, Emma Şonţ şi Ana Tomşa au fost învinse de Marea Britanie, în turul al doilea, cu 45-38.

Medaliile de aur au revenit Statelor Unite, argintul a fost câştigat de Italia, iar Franţa a terminat pe poziția a treia.

Două medalii la CM de la Riad

Delegația România a încheiat Campionatul Mondial de cadeţi şi juniori de la Riad cu două medalii, ambele la sabie juniori, aurul cucerit la individual de Vlad Covaliu şi argintul în competiţia pe echipe.

La Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi junior din acest an, care au avut loc în perioada 12-20 aprilie, România a participat cu 27 de sportivi (15 la feminin şi 12 la masculin).

Vezi și:   Craiova luptă pentru primul loc! Cu gândul la Maxima

La această competiţie au avut loc doar probe individuale la cadeţi, respectiv individuale şi pe echipe la juniori.

Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Scrimă pentru Mondiale era o clasare pe locurile 5-6.

Sursa foto: Federația Română de Scrimă (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...