A înotat până la Paris! Vlad Stancu, argint la Europenele de juniori și calificare la Jocurile Olimpice

A înotat până la Paris! Vlad Stancu a câștigat medalia de argint la Europenele de juniori și s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024, după o evoluție excelentă în finala probei de 1.500 metri.

Calificat în finală cu al patrulea timp, Vlad Stancu a încheiat cele 30 de lungimi de bazin pe locul 2, cu timpul de 15:00,51. Un nou record național, după ce sportivul de 17 ani și-a doborât vechea performanță, 15:05,47, realizată la 7 iulie 2022, la Otopeni.

Pe primul loc la Belgrad a terminat Kuzey Tuncelli (Turcia), cu 14:58,89, nou record european de juniori.

Vlad Stancu, al patrulea sportiv român calificat la JO 2024

Vlad este al patrulea sportiv român şi al doilea înotător care s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Ceilalți trei tricolori care și-au asigurat biletele la JO sunt: atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor la maraton, înotătorul David Popovici și pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg).

La Campionatele Europene de juniori de la Belgrad, România a obținut până în prezent 3 medalii: argint prin Vlad Mihalache, la 200 m fluture, și Vlad Stancu, la 1.500 m liber, și bronz prin Daria Silişteanu, la 50 m spate.

România participă cu o delegaţie de 17 sportivi (opt băieţi şi nouă fete) la CE de juniori de la Belgrad.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...