Aur și argint pentru România la Europenele de juniori

Aur și argint pentru România la Campionatul European de natație pentru juniori. Vlad Stancu a terminat primul în proba de 1.500 m liber, iar Bianca Costea s-a clasat pe locul 2 în proba de 50 m liber.

aur si argint

În finala probei de 1.500 m liber masculin, Vlad Ştefan Stancu a făcut o cursă extraordinară, pe care a încheiat-o pe primul loc, în 15 min 05 sec 47/100.

Sportivul român, plecat cu șansa a cincea în finală, i-a devansat pe polonezul Krzysztof Chmielewski (15 min 13 sec 46/100), medaliat cu argint și pe turcul Emir Batur Albayrak (15 min 15 sec 24/100), medaliat cu bronz.

„După o cursă sublimă și un final, pe ultimii 150 de metri, solitar și de-a dreptul uluitor, Vlad Stancu a cucerit medalia de aur la Campionatul European de înot pentru juniori”, a notat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.
„Sunt primul român din istorie care ajunge la 15min05sec. Ştiam că polonezul e obişnuit să plece foarte tare, şi eu m-am decis să plec cu el şi să domin ultimii 200 m. Şi aşa am reuşit. A fost o cursă memorabilă, nu am cuvinte, a fost ceva excepţional”, a declarat, după cursă, Vlad Stancu.
La rândul ei, Bianca Costea a câştigat, joi, medalia de argint, încheind cu timpul de 25sec34/100 finala probei de 50 m liber feminin.
Bianca Costea a fost depăşită în finală doar de Sandrine Nina Jazy din Germania (25sec22/100), câştigătoarea medaliei de aur, în timp ce loc pe podium a fost ocupat de italianca Sara Curtis (25sec39/100).

Cinci medalii pentru România

Până în prezent, delegația României a cucerit cinci medalii la Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni: trei de aur – ştafeta masculină 4×100 m liber, David Popovici la 200 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi 2 de argint – ştafeta mixtă de 4×100 m liber, respectiv Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

Vezi și:   FCSB - Dinamo: duelurile care vor decide eternul derby

Sursa foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...