Colecționarul de aur! David Popovici a câștigat și proba de 50 m liber la CE de juniori

Colecționarul de aur: David Popovici a câștigat și proba de 50 m liber la Campionatul European de juniori de la Otopeni. La capătul unei noi curse formidabile, românul a terminat primul, cu timpul de 22:16.

colectionarul
Credit: Facebook FRNPM

Dublul campion mondial de seniori nu le-a dat nici o șansă adversarilor în finala de la 50 m liber, ridicând publicul în picioare în cursa la care a doborât și precedentul record național, deținut tot de el.

Pe locul 2 s-a clasat Jere Hribar din Croaţia, cu 22:55, iar pe 3 – Martin Kartavi din Israel, cu 22:57.

„Trebuie să câștig experiență, să fiu la același nivel cu marii campioni, cei care fac și probele de ștafetă. Cred că proba mea preferată este 200 de metri liber, dar cu cât proba este mai scurtă, cu atât lumea e mai aproape de mine, pentru că nu știm câștigătorul decât spre final. Toată lumea a avut pielea de găină în arenă”, a spus David Popovici după cursă.

Întrebat dacă se consideră un fenomen al natației, David a precizat: „Nu prea îmi place termenul ăsta, dar atâta timp cât îi inspir pe ceilalți, atunci hai să mă numesc așa”.

Înotătorul legitimat la CS Dinamo se calificase în ultimul act al probei cu cel mai bun timp, 22:17 secunde.

David Popovici, patru medalii la CE de juniori

A fost a patra medalie cucerită de David Popovici la CE de juniori, după cele două de aur la ştafetă masculin 4×100 m liber şi 200 m liber şi cea de argint, de la ştafeta mixtă de 4×100 m liber.

Până în prezent, delegaţia României a câştigat şase medalii: 4 de aur – ştafeta masculină 4×100 m liber, David Popovici la 200 m liber şi 50 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber – şi două de argint – ştafeta mixtă de 4×100 m liber și Bianca Costea la 50 m liber.

Vezi și:   Fără probleme: Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la US Open

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...