Regele David Popovici a cucerit regina probei de natație. Aur mondial pentru România și la 100 m liber!

Regele David Popovici a cucerit regina probei de natație. Aur mondial pentru România și la 100 m liber, după ce sportivul român a încheiat primul cursa de la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47,58 secunde.

regele

„Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni. Mă bucur că lumea m-a urmărit și sper că v-am făcut pe toți mândri.”, a spus David după această nouă cursă fantastică.

„Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri. Acesta este doar începutul. Avem un drum foarte lung în față”, a declarat David Popovici.

În vârstă de doar 17 ani și totodată debutant la un Mondial de seniori, David Popovici a ajuns în finală la 100m liber, proba „regină” a natației, cu cel mai bun timp din serii din semifinale, 47 sec 13/100.

În finală, în spatele său s-au clasat francezul Grousset (47.64) și canadianul Liendo Edwards (47.71).

„FA-BU-LOS! David Popovici este dublu campion mondial! Un puști teribil de doar 17 ani are lumea la picioare! De azi, în cărțile de istorie ale natației mondiale, numele lui David Popovici va fi trecut cu litere imense, de aur!”, a notat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern pe Facebook.
David Popovici a egalat un record vechi de 49 de ani
Este a doua medalie de aur la acest CM, după ce David Popovici a terminat primul și proba de 200 m liber, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100, un nou record mondial la juniori.
Cu cele două medalii de aur obținute în probele de 100 și 200 de metri liber, David Popovici a egalat unica performanță de acest gen, realizată în 1973, chiar la prima ediție a CM de natație, de americanul Jim Montgomery.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...