Gafă de tot râsul a lui Burleanu: UEFA îi va da cu flit

Gafă mare a lui Burleanu: încercând să fie reactiv după meciul Kazahstan – România, președintele FRF a dat (încă o data) dovadă că e cam parașutat în funcția asta.

Razvan Burleanu
Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Răzvan Burleanu vine din lumea politicienilor și se comportă ca atare. Vorbe multe, fapte și rezultate spre zero. Nu se întrevede o strategie clară la nivel de copii și juniori, nu există o viziune.

Nu se întrevede absolut nimic bun, în ciuda sloganului scris la vrăjeală cu litere de-o șchiopă de pe site-ul FRF: „Reformarea FRF este esențială pentru a transforma performanța într-un fenomen constant, predictibil pe termen lung”. Aoleo, ce fel sună!

Sunt doi ani și jumătate de când Burleanu a preluat președinția Federației Române de Fotbal. Nu știa mai nimic când a venit și nici nu a învățat mare lucru între timp. Ca un politician veritabil, după meciul de la Astana a spus ce voia lumea să audă: „Vom face un memoriu la UEFA. Rezultatul nu se mai poate întoarce, dar sunt doua puncte pe care le-am pierdut. Nu putem să acceptam așa ușor orice acțiune”.

Conducătorul de la Casa Fotbalului se referea la suprafața de joc proastă și la prestația arbitrilor. Liana Stoicescu, fost angajat al FRF în departamentul Internațional, a remarcat imediat inepția pe pagina ei de facebook (vezi captură jos): „Îmi explică și mie cineva de ce face plângere la UEFA, când arbitrii sunt delegați de FIFA?”.

burleanu

Într-adevăr. Regulamentul preliminariilor Cupei Mondiale, la secțiunea „Arbitraj”, scrie că „arbitrii, asistenții și arbitrii de rezervă (denumiți oficialii meciului) pentru competițiile oficiale și finale vor fi numiți pentru fiecare joc de Comitetul de Arbitri ai FIFA și vor fi selecționați din lista arbitrilor FIFA”.

Vezi și:   Popovici și Glință, în semifinale la Jocurile Olimpice! Ce au făcut ceilalți români

Probabil că vorbele lui Burleanu au fost din nou în vânt și că FRF nu va face nicio plângere. Dacă totuși va trimite un asemenea protest la UEFA, cei de acolo se vor prăpădi de râs și îl vor suna probabil pe Mircea Sandu să îl întrebe dacă băiatul ăsta nou are vreo treabă cu fotbalul.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...