Cel mai mare blat de la FRF a ieșit la iveală

Cel mai mare blat de la FRF a ieșit la iveală: la conducerea Comisiei de Integritate este un personaj care își bate joc de cei care se interesează despre combaterea aranjamentelor. Urmăriți o demonstrație de habarnism, demagogie, mojicie, abureală, ignoranță și aroganță, trăsături definitorii ale „bunei guvernanțe” din mandatul lui Răzvan Burleanu.

cel mai mare blat
Credit foto: Ștefan Constantin/sportpictures.eu

PariuriX.com și-a propus să facă un interviu cu omul care se ocupă de Comisia de Integritate a FRF. A dat cu greu de el. Nu știa nimeni cum îl cheamă, culmea, nici măcar cei din departamentul de comunicare al federației.

Fantoma de la Casa Fotbalului

„Când am sunat prima oară și am solicitat un interviu cu respectivul personaj, care îi urma la șefie lui Costin Negraru, nimeni nu a știut cum îl cheamă pe noul manager. După «lupte seculare», am obținut interviul, am aflat și numele împricinatului, care nu a dorit o întâlnire, ci a solicitat ca întrebările să îi parvină pe mail”, a scris realizatorul interviului.

„Fantoma”, așa cum a fost numit șeful de la integritate, nu a organizat niciodată vreo conferință de presă și nu a apărut la o emisiune sportivă. Citiți aici răspunsurile pe care le-a oferit și veți înțelege de ce.

Mostre de nesimțire și de incompetență

Cele mai multe întrebări concrete au primit replici evazive sau cu trimitere către alte surse de informare. Individul a dovedit o nesimțire crasă față de microbiștii care sunt îndreptățiți să știe ce anume face Federația, la obiect, pentru a combate cel mai nociv fenomen din fotbal: blaturile.

Iată câteva dintre cele mai flagrante mostre de desconsiderare a interesului public și de incompetență:

1. La rugămintea de a se prezenta, respectivul a răspuns arogant: „datele mele de contact sunt pe site-ul FRF”

La sursa menționată, există doar o adresă de email: virgil.pascu@frf.ro și un număr de telefon.

Așadar, oamenii pot deduce că pe cel care se ocupă de unul dintre cele mai importante departamente FRF îl cheamă Virgil Pascu. Sau poate Pașcu.

Pentru detalii, trebuie să intri pe un raport de activitate al FRF. De acolo afli că, de fapt, îl cheamă Pașcu și că este „fost ofițer cu funcție de execuție și comandă în Ministerul Afacerilor Interne”, dar nu apare nici vârsta, nici data de la care a început să lucreze pentru FRF, nici ce a făcut înainte de a fi numit în această funcție.

Vezi și:   România, ca și Coreea de Nord: Burleanu ne face campioni mondiali!

Dacă e să cauți pe Google, singurul document în care îi găsești numele este un Ordin privind modificarea Ordinului Prefectului nr. 93/28 aprilie 2014 privind reorganizarea Colegiului Prefectural Bacău, unde un anume Virgil Pascu, de la Serviciul de Informații și Protecție Internă, este trecut în lista cu invitați permanenți. Din Bacău care va să zică! Adică exact de unde este și președintele FRF! Ce coincidență, tovarăși!

De ce ar fi trebuit să se prezinte Pașcu în loc să fie deranjat de rugămintea de a se prezenta? Pentru că la nivel public este un nimeni, iar FRF este o instituție de interes public, nu afacerea particulară a lui Burleanu.

Nimic concret

2. Întrebare: „Ce ați făcut în cele 9 luni de când sunteți la FRF?”
Răspuns: „În această perioadă, am continuat activitățile din anii trecuți și am derulat unele noi. În principal, acestea se referă la acțiuni de informare și prevenție”.

În traducere: nimic concret.

3. Întrebare: „Câte dosare au fost finalizate de când ați preluat funcția?”
Răspuns: „Datele sunt publicate pe site-ul FRF, la secțiunea de comunicate a Comisiei de Disciplină”.

Dacă ar fi avut un minim respect față de cineva care, de fapt, voia să îi facă un serviciu mediatizându-i activitatea, „fantoma de la Operă” ar fi făcut măcar o prezentare succintă. Sau poate că nu s-a finalizat niciunul, deci activitatea departamentului în cauză este 0 (zero) barat.

De fapt, Virgil Pașcu s-a lăudat cu rezolvarea unui dosar, cel al Gloriei Buzău, finalizat înainte de venirea sa la FRF.

Dacă vorbește la fel și cu sportivii…

4. Întrebat ce protecție are un fotbalist care vrea să denunțe un blat, „deranjatul” de la FRF i-a trimis pe cititori la „Regulamentul Federației Române de Fotbal la articolul 60 indice 1, aliniatele 1 și 2”. Nu s-a obosit să dea un răspuns care poate ar fi însemnat o încurajare a jucătorilor de a contribui activ la demascarea celor care strică fotbalul. Dacă așa le răspunde și sportivilor care i se adresează, este limpede de ce activitatea comisiei este praf și pulbere. Deci ne imaginăm că omuil se duce la unclub pentru o întâlnire cu jucătorii și le spune cam așa: „Băieți, citiți în Regulamentul Federației Române d eFotbal la articolul 60 indice 1, aliniatele 1 și 2 ș vedeți ce protecție vă oferim dacă vreți să semnalați un blat pentru pariuri”. Vă dați seama că nu mai semnalează nimeni nimic!

Vezi și:   Englezii îi dau idei lui Van Basten: fiecare echipă de fotbal să includă o maimuță!

Oricum, nu am auzit de vreo întâlnire a susnumitului cu jucătorii vreunei echipe de la noi. Ce-i pasă lui că se pariază în draci la Ligile 2 și 3. Sănătos să fie, că Burleanu din Bacău are grijă de el.

5. Chestionat despre campaniile derulate de FRF pentru combaterea blaturilor, omul lui Burleanu a enumerat câteva programe, precum: verificări ale nivelului de risc la aranjarea meciurilor pentru rezultate și pentru pariuri; întărirea colaborării cu sistemele de monitorizare internaționale; colaborarea și coordonare cu autoritățile statului.

Există două variante: fie a răspuns din nou în bătaie de joc, fie nu pricepe nimic, fiind, asemenea celui care l-a numit în funcție, pe lângă fotbal. Astea nu sunt campanii, nene Pașcule.

De la „letargie păbugoasă” la „buna guvernanță”

Nici nu știi dacă să râzi sau să plângi când citești ce scrie la capitolul Comisiei de Integritate în amintitul raport al FRF. Limba de lemn este ridicată la rang de artă.

„Buna guvernanță” … o sintagmă pe care o întâlnești din cinci în cinci minute în discursurile oamenilor politici și, implicit, al lui Răzvan Burleanu. O sintagmă care nu înseamnă absolut nimic. Protagoniștii „erei Burleanu” dau zi de zi lecții despre cum să ambalezi nimicul cât mai spectaculos, astfel încât cei situați în afara fenomenului să fie convinși că Federația înregistrează performanță după performanță, când, de fapt, rezultatele sunt la pământ.

Ăștia sunt oamenii lui Burleanu prin toate compartimentele FRF. De râs și de plâns.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...