Prima reformă din fotbalul românesc: Cupa Ligii devine Cupa Fricii

Reformă importantă în fotbalul românesc: Cupa Ligii devine Cupa Fricii. Răzvan Burleanu și-a folosit cunoștințele dobândite la Școala Națională de Științe Politice și Administrative într-o negociere imposibilă cu Gino Iorgulescu. Noi am tras cu urechea după colț.

reformă
Credit foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

Răzvan Burleanu: Domnule Iorgulescu, reformarea fotbalului românesc este esențială pentru performanța pe termen lung. Eu am venit la Federație cu un proiect, care necesită concentrarea tuturor energiilor în sensul atingerii unor noi culmi de progres și, dacă se poate, de civilizație. A reforma înseamnă a schimba ceva. În acest context socio-ecomonic vitreg în care ne aflăm, concluzia este una singură: Cupa Ligii trebuie abolită.

Gino Iorgulescu: Hai sictir!

R.B.: Dacă doriți să coborâm discursul la acest nivel, mă văd nevoit să amintesc ce spunea Dumitru Dragomir despre capacitățile dumneavoastră manageriale. Citez din memorie: „Gino Iorgulescu a falimentat două echipe, pe Progresul și pe FC Național”. Domnule Iorgulescu, chiar vreți să falimentați tot fotbalul românesc? De ce nu înțelegeți că este în folosul clasei fotbalistice să fie desființată Cupa Ligii? De ce nu sesizați că eu vreau binele țării?

G.I.: Hai sictir, mucosule!

R.B.: Bine, văd că nu ne înțelegem… Haideți să vă spun o poveste. De fapt, două povești. Am fost acum câteva zile la un restaurant. Absolut întâmplător, la masa de lângă mine s-au așezat doi cetățeni de bună credință, care au vorbit despre ce s-ar petrece la o trattorie din Floreasca, se pare că s-ar factura nu știu cum, că nu ar exista nu știu ce autorizație… dintr-astea… Culmea, la o altă masă, tot lângă mine, s-au așezat alți doi cetățeni, de asemenea de bună credință, care vorbeau despre cum pot fi convinși unii oameni politici să îi lase din brațe pe unii pe care i-au instalat pe la anumite ministere, instituții, ligi profesioniste etc. Pentru binele țării, desigur!  Problema mea e că nu știu pe care dintre ei să îi cred.

Vezi și:   9 detalii uluitoare despre mitingul pregătit de Gigi Becali

G.I.: Bine, măi, băiatule. Hai că vorbim, se face. Bag competiția în faliment, ca să o cumpere FRF pe nimic. O să-i spunem „Cupa Fricii”, după „Cupa Africii”, bineînțeles!

R.B.: Domnule Iorgulescu, am știut tot timpul că sunteți un om care înțelege problemele esențiale ale fotbalului. Vă salut!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...