Tentativă de blat la Rusia – România

Tentativă de blat la Rusia – România. Somați de Vladimir Putin să câștige și ei un meci după ce au luat-o și de la Qatar, federalii de la Moscova au încercat să îi convingă pe români să o lasă mai moale. Ei zic acum că a fost doar o glumă…

Christoph Daum la antrenament alaturi de Andrei Vochin
Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Ca să se asigure că nu îi va sta capul unde îi sunt picioarele, omologul rus al lui Răzvan Burleanu a sunat la Casa Fotbalului pentru a sugera ca „tricolorii” să nu joace „cu răutate” în amicalul de la Groznîi.

Burleanu, Daum și Bodescu au analizat rugămintea venită de la Răsărit. SPORTescu a avut ochi și urechi la discuția despre care unii zic că nu s-ar fi purtat niciodată.

„Nein, Răzvan, nein!”

„Hai, Cristoph, altfel cine m-a pus aici o să mă schimbe cu un președinte pro-rus, ca ăla din Chișinău… Bodescule, explică-i și tu”.

„Domnule Herr Cristoph, vă rog, ascultați-l pe domnu Burleanu. Altfel zburăm toți de aici”

„Ce îmi cereți este imposibil!”

„De ce?”

„În vocabularul meu nu există cuvântul înfrângere”

Burleanu și Bodescu rămân proști, vorba titlurilor de tabloide. Președintele FRF se dezmeticește și, ca un fin politician, promite ceva pentru a obține ce vrea.

„Uite, dacă pierzi cu Rusia, semnăm contract până 2034… Bodescule, spune-i și tu”

Bodescu era în continuare în starea sa de prost, deci, câteva secunde de liniște.

„Dragă Răzvan, am și eu un nume: Daum. Sunt sătul de ce scrie presa despre mine, nu îmi dau seama de ce…”

„Sunt plătiți de Mircea Sandu și de Hagi. Și de Cornel Dinu. Mi-a spus mie Vochin, că mai are relații… Știe cum merg lucrurile de când era și el în presă. Atunci dădea în Pițurcă. Tu ești un antrenor foarte bun”.

Vezi și:   Glume cu dinamoviști: când și cum se face noul stadion, adevăratul motiv pentru care s-a închis oficiala

„2034?”

„2034! Uite, acum îl pun pe Bodescu să scrie contractul. Mai avem și noi câțiva prieteni prin presă. Dau un comunicat: împreună putem să salvăm fotbalul românesc. Dacă începem să creștem fotbaliști de mâine, atunci o să aibă toți 18 ani. Știi că eu nu lucrez decât pe proiect”.

Dosarele lui Prunea și Hagi, rezolvate!

„Șefu’, am uitat să vă spun”, se trezește Bodescu. „M-au anunțat … știți dumneavoastră cine… că e gata dosarul lui Prunea. Dacă va candida, a doua zi îl saltă pentru blatul ăla..”

„Lasă că vorbim noi”, încearcă Burleanu să îngroape subiectul, dar subalternul continuă:

„Și pe Hagi l-am găsit cu niște nereguli la hotel. A doua zi e ANAF-ul pe capul lui… dacă va candida. Marica e în niște combinații cu Păunescu, lui Bivolaru îi găsim sigur ceva până la alegeri… e aranjat… mergem pe fir cu transferul lui Manea la Chelsea”.

E rândul lui Daum să rămână prost. În Germania cică nu se procedează așa.

„Eu joc pe atac, nu știu altceva…”

„Tu joci cum știi mai bine. Face Vochin echipa, astfel încât să pară un accident”.

„M-am săturat de Vochin. Vochin, Vochin. Numai Vochin aud toată ziua. Ați văzut la meciul cu Polonia cât se pricepe Vochin”, izbucnește Daum.

„Asta e valoarea jucătorilor, ai zis bine după meci”, reacționează Burleanu, continuând: „Fotbaliștii nu au creier… uite Hagi, Popescu, Lăcătuș, Balaci, Petrescu… Prunea”

„Prunea nu a fost fotbalist. A fost portar”, îl corectează Bodescu.

„Da! Eu mi-am dat seama și m-am lăsat repede de fotbal. Am făcut Școala de Științe Politice și Administrative. Am adus aici, la Federație, mulți oameni care au făcut științele politice. Fără creier, reformarea FRF e un fenomen chiar imposibil”

„Și fără școală”, completează Bodescu, în timp ce încearcă să își scoată cu unghia degetului mic niște mâncare rămasă între dinți, de la copioasa masă de prânz.

Vezi și:   Misterul OZN-ului de la Târgoviște a fost elucidat: surpriză de proporții!

„Vorbiți voi cu jucătorii, eu și așa nu îi cunosc pe toți. Dacă ei sunt de acord…”, se înmoaie Daum.

„Știam eu că vei înțelege. Am și eu obligațiile mele. E doar un amical”, se luminează Burleanu.

„Șefu”, intervine Bodescu, „știi că am dat anunțul ăla că căutăm antrenor la U16… mi-a scris acum cineva pe Facebook că e profesor de chimie, antrenează echipa unui liceu în Luxemburg și tocmai a câștigat un meci cu alt liceu”.

„E bun, îl luăm!”, exclamă președintele FRF. „Uite cum se aranjează toate!”

Pe ușă intră Andrei Vochin, care îi întinde telefonul lui Burleanu. „Este …” (și orientează în sus degetul arătător al mâinii libere).

„Să trăiți bine!”, salută Burleanu în „receptor” și dispare cu telefonul pe ușa pe care apăruse Vochin.

„Discutam despre meciul cu Rusia. S-a aranjat”, îl informează Bodescu pe consilier.

După câteva zeci de secunde de tăcere, revine Burleanu. „Trebuie să câștigăm!”

„???”

„Tocmai l-a identificat Gorghiu pe Ponta cu Rusia. Dacă bate Rusia, transmite un mesaj subliminal către alegătorii din România tocmai acum, în campanie, înțelegeți?”

„Eu nu înțeleg nimic. Vă rog să mă scuzați. Am treabă”, spune Daum, părăsind încăperea.

Vochin scoate o tablă de după perdea și începe să deseneze cu creta aranjarea pe teren a „tricolorilor”. „În poartă, Pantilimon. E înalt. Pe dreapta, Săpunaru. E agresiv. Pe centru, Grigore. Am vorbit cu el, și-a revenit. Nu l-aș băga pe Țîru, dar au plecat Moți și Chiricheș. Pe stânga…”

În concluzie. Uitați-vă la meci. Rusia – România se joacă pe bune!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...