Pariorul de pe Wall Street: cum te îmbogățești din pariuri când ești la pământ!

Pinnacle a realizat un interviu cu Joe Peta, autorul cărții „Trading Base” – povestea unui broker de pe Wall Street care a început să parieze pe baseball după ce a fost călcat de o ambulanță și concediat de compania pentru care lucra la scurt timp după accident.

i

Peta a dezvoltat o strategie câștigătoare de pariuri pe baseball și a scris despre cum a făcut-o. Iată ce crede el despre viitorul pariurilor și ce sfaturi are „ca să le luăm banii” bookmakerilor.

Ești la o cină și niciunul dintre invitați nu a citit „Trading basis”. Cum te recomanzi?

Aș spune că am scris o carte pe care Charlie Rose, Billy Beane și Maria Bartiromo (n.r. – jurnaliști celebri peste Ocean) au iubit-o și m-au intervievat pe tema ei.

De ce ai decis să împarți secretul cu ceilalți? Nu ai fost tentat să continui să pariezi și să câștigi numai tu?

Sunt mai multe motive… În primul rând, dezvolt continuu strategia, doar principiul de la care am plecat este același ca în urmă cu cinci ani. În al doilea rând, nu cred că această carte poate influența semnificativ cotațiile de pe piața baseball-ului. În sfârșit, ideea cărții a fost să scot în evidență întrepătrunderea dintre managementul acțiunilor din industria financiară, latura statistică a baseball-ului și pariurile sportive. Pariind, am calculat o marjă potențială de 12-14% profit pentru investitori în sezonul 2012. Așadar, pentru un buget de 2 milioane de dolari ar fi minim 240.000 de dolari profit. Dacă calculezi comisionul obișnuit al managerului de 20%, rezultă 48.000 de dolari.

1024x1024

Cât timp ai investit în dezvoltarea strategiei în primul an și cum ai găsit motivația?

A fost o activitate continuă timp de doi ani. Motivația a venit prin prisma faptului că eram accidentat, nu puteam să muncesc și trebuia să fac ceva pentru a trece timpul.

Încotro vezi că se îndreaptă industria pariurilor? 

Cred că industria se va dezvolta, iar pentru a crește cred că bookmakerii trebuie să ofere mai multe produse și să paseze treptat afacerea către agenții. Acest business poate lua amploare dacă bookmakerii vor adopta un model hibrid, care presupune colectarea unor chirii și nu vor mai risca să piardă capital.

De-a lungul timpului, a fost vreun moment în care ai simțit că strategia nu o să reușească?

După experiența de peste zece ani ca broker la bursă, sunt destul de obișnuit cu emoțiile, cu urcușurile și cu coborâșurile, cu riscul de capital, așa că nu îmi amintesc un moment în care să mă fi simțit descurajat.

Strategii câștigătoare diferite

Statisticile reprezintă fundația strategiei tale. Crezi că această strategie va fi îmbunătățită? 

Farmecul baseball-ului este că sunt atât de multe variabile care pot fi judecate diferit. Pentru o piață precum baseball-ul, care se ajustează constant, sunt multe „răspunsuri” diferite și strategii câștigătoare diferite.

newlogo

A apărut vreo tehnologie avansată de la lansarea lui Trading Basis până acum, care să ajute pariorii?

Cu siguranță. De la apariția cărții mele, a devenit fantezia oricărui programator să dezvolte modele mai sofisticate.

În afara experienței în tranzacționarea acțiunilor, ce alte calități te-au ajutat?

Managementul unui capital dat. Pare legat de tranzacționarea acțiunilor, dar este ceva diferit. Dacă ai gestionat un capital, ai o pasiune pentru risc. A manageria un fond alternativ precum baseball-ul este un exercițiu de a obține un profit mai mare fără să mărești riscul.

Ce trebuie să faci ca să-ți dezvolți propria strategie

Ce sfătuiești pe cineva care încearcă să își dezvolte propria strategie? Care ar fi punctul de plecare?

Trebuie să fie foarte logic și, în același timp, creativ. Vestea bună este că, dacă sunt curioși, găsesc în spațiul public tot ce au nevoie pentru a construi o strategie.

Ai aplicat modelul tău și în alte sporturi decât baseball-ul?

Am cochetat cu strategii de pariuri și în alte sporturi, precum, fotbalul american de colegiu, dar ele nu erau personale. Am contribuit doar cu o anumită alocare a capitalului.

Este experiența ta cu adevărat deosebită – dinspre Wall Street spre pariuri sportive – sau se aseamănă tot mai mult industria pariurilor cu cea a acțiunilor la bursă?

E nevoie de multe schimbări strucurale în industria pariurilor pentru a fi o alternativă la jocul la bursă, însă așa ceva se va întâmpla. Toate piesele sunt la locurilor lor. Trebuie doar inovat mai mult, așa cum am încercat eu să fac.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

  1. Un articol despre NIMIC !!! VRAJELI de-astea oricine poate insira cu mult mai mult talent !!! NIMENI nu s-a imbogatit si nici nu se va imbogati vreodata din pariuri !!! A auzit vreodata cineva vreo casa de pariuri falimentata de vreun castigator ? ? ? NICIODATA !!! Dimpotriva, casele de pariuri prospera de la an la an !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...