Aplauze pentru Polonia, România – capul sus!

Primul impuls ar fi să criticăm tot ce mișcă după România – Polonia 0-3, dar  spunem „aplauze pentru Polonia, România – capul sus!”. Trebuie să acceptăm declinul fotbalului românesc atât la nivel de club, cât și de echipă națională. Doar așa poate începe revirimentul.

Bogdan Stancu, Artur Jedrzejczyk
Credit foto: Răzvan Păsărică / SPORT PICTURES

Știm, nu este deloc ușor să acceptăm că am ajuns atât de mici în fotbal. Naționala ne este depășită clar de un adversar care nu este nici Spania, și nici Germania. Vicecampioana, cea care cumpără tot ce e mai bun pe plan intern, nu este în stare să învingă în dublă manșă o divizionară secundă din Elveția.

Doar în momentul în care vom conștientiza declinul vom putea să începem revenirea. Când spunem „vom”, nu ne referim la noi sau la voi, cei care citiți aceste rânduri. Este vorba despre cei care conduc fotbalul românesc, singurii în măsură și în putință de a veni cu un plan pentru salvarea lui. Altfel, de ce ar mai sta acolo, în frunte?

Trebuie să fim lucizi și noi, suporterii. Dacă acum i-am „înjura” pe Daum, Burleanu, Dragoș Grigore, la ce ne-ar folosi? Îi blamăm pe patronii de cluburi autohtoni că nu au răbdare cu antrenorii. Noi, cei aproape 20 de milioane câți mai suntem în România, suntem „patronul” echipei naționale. Să ne dovedim mai înțelepți și să fim îngăduitori cu Daum, chiar dacă această campanie de calificare pare compromisă. Nu e de când lumea aici.

„Nu-i nimic, o batem pe Rusia și facem 8 puncte”, spunea o postare ironică pe Facebook, anticipând amicalul pe care îl vom juca peste câteva zile. Adevărul este că ne-am mințit atât timp, fixând meciuri de pregătire cu echipe mai slabe decât a noastră, pentru a aduna puncte în clasamentul FIFA.

Vezi și:   Cum să faci mai mulți bani din pariuri sportive cu Biletul zilei (P)

Nu, nu am face 8 puncte dacă am bate Rusia și poate că un rezultat bun ar fi mai nociv decât benefic. Nu ne rămâne decât să sperăm că iarna va fi un sfetnic bun și că în primăvară vom vedea o națională a României onestă, în primul rând, cu ea însăși.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...