Gata cu momentele penibile: arbitrii vor avea ce vedea pe ecranul VAR!

Gata cu momentele penibile: FRF elimină timpii morți din folosirea VAR printr-o metodă la care nu s-a gândit nicio altă țară: până când vor rula imaginile cu faza incriminată, „centralul” va putea vedea pe monitor desene animate. 

gata cu

De asemenea, arbitrul va avea cu el un spray antipurici, în caz că aceștia vor apărea pe ecran.

Au fost momente penibile pe „Arena Națională” din București, în timpul meciului FCSB vs FC U Craiova (1-1). Încercând să elucideze o fază litigioasă, arbitrul Adrian Cojocaru a stat secunde bune în fața monitorului VAR, pentru a avea parte de imaginile cu acțiunea incrimitată (n.r. – faultul lui Dawa asupra lui Duarte).

Mai întâi, a beneficiat de o reluare slabă, un cadru larg, din care nu putea să își dea seama de nimic. Probabil că le-a comunicat colegilor că are nevoie de o reluare mai bună, iar nemulțumitului i s-a luat darul. Pe ecran a fost pusă transmisiunea tv, iar Cojocaru a ajuns să se vadă pe el, filmat din spate. Era aproape miezul nopții și situația i-a exasperat pe comentatorii Digisport, unul dintre ei exclamând: „Ne prinde ora două!”

Gata cu prostiile! Intervine Răzvan Burleanu!

Într-un final fericit, a rulat și o imagine relevantă, dar scena cu arbitrul care se uita la spatele său au făcut înconjurul lumii. Rușinea ar fi ajuns chiar până la urechile președintelui Răzvan Burleanu, care a cerut măsuri hotărâte și imediate pentru ca asemenea momente să nu se mai repete.

„Haterii spun că președintele dormea la acea oră, dar nu este adevărat. Se uita pentru a 13-a oară la al XII-lea Congres al PCR. A fost cu ghinion! Mi-am cerut scuze că îl întrerup și l-am rugat să dea televizorul pe meci. După ce a văzut ce i s-a întâmplat lui Cojocaru, mi-a spus că îl sună degrabă pe tovarășul Vassaras”, ne-a povestit cineva de la Cabinetul 1.

Vezi și:   Cum i-a dat peste nas Rădoi Nașului Becali

Din informațiile pe care nu le avem, dar sunt sigure, din runda următoare, arbitrii de centru vor fi tratați cu mai mult respect. Astfel, dacă nu e posibil ca fazele litigioase să fie rulate imediat, oficialii tehnici fiind implicați în alte activități mai importante, centralul va auzi în cască un mesaj clasic: „Momentan, toți operatorii noștri sunt ocupați, vă rugăm să așteptați”.

Ca să nu se plictisească, arbitrul se va uita pe monitorul VAR la desene cu Tom și Jerry, dublate în limba română!

„Cred că este o idee foarte bună. Meseria de arbitru este foarte stresantă, câteva minute de desene îl vor ajuta să se relaxeze și să ia decizia corectă, când va veni momentul”, ar fi comentat analistul Ion Crăciunescu, care a propus ca fluierașii să poarte la brâu și un spray antipurici: „Domnule, pe unele monitoare de la noi se vede   cu purici, vă garantez. Suntem de tot râsul. Vassaras își ia salariul degeaba”.

Ce se întâmplă în fotbalul românesc, de ceva timp, este un calVAR.

* Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...