„Strâmbul” îi răspunde lui Iuliu Mureșan: „Nu, nu, nu! Nu sunt negativist!”

„Strâmbul” Mircea Rednic a fost demis după ce l-a umilit pe Mircea Lucescu, câștigând 6 puncte în Liga I, nu unul singur, cât a obținut „Il Luce” în Liga Campionilor. „Puriul” nici nu l-a votat pe tehnicianul lui Dinamo Kiev în ancheta pentru antrenorul anului, considerând că rapidistul Mihai Iosif este mai meseriaș.

Mircea Rednic
Credit foto: Sportpictures.eu

Contractul de activitate sportivă încheiat între clubul DINAMO 1948 S.A. (în reorganizare judiciară, in judicial reorganisation, en redressement) și Domnul Mircea Rednic și-a încetat efectele cu efect imediat azi, 21 Decembrie 2021”. „Puriul” a primit informația de la un jurnalist, în timp ce era la masa de lucru de acasă și se gândea la ce jucători să mai dea afară, pe lângă cei 15 care erau deja pe listă.

Dinamo e un club cu posibilități financiare limitate – și implicit un lot nu foarte numeros -, așa că „Strâmbul” se gândea să pună pe liber și niște jucători de la Rapid, FCSB și Progresul Spartac, pentru că mai erau spații suficiente pe foaia A2. Legenda spune că Rednic era în vestiarul „câinilor” și îi lua la rând la fotbaliști: „Tu, afară! Tu, afară! Tu, afară!”. La un moment dat, a trecut prin dreptul unei oglinzi și, neatent, s-a arătat cu degetul: „Tu, afară!”. Simțea el ceva…

Totuși, a câștigat 6 puncte!

Dar să revenim. Antrenorul i-a închis în nas telefonul ziaristului care îi dăduse infama veste și a deschis site-urile de sport, curios să afle motivele concedierii. Totuși, câștigase 6 puncte. Nu sunt multe, dar nici puține. Adică sunt echipe în grupele Ligii Campionilor care nu fac 6 puncte. De exemplu, Dinamo Kiev a obținut doar unul, lasă că a jucat cu Bayern Munchen, FC Barcelona și Benfica. Apropo, oare de ce se miră presa că nu l-a votat pe Mircea Lucescu în sondajul pentru „antrenorul anului”? Păi de-aia, cum să iei doar un punct? Dar devia de la subiect… Rednic a comutat gândurile de la „Il Luce” la Il Mureșan. Iuliu Mureșan.

Vezi și:   Liber la dezmăț: Marica vrea să devină invizibil, ca Gino Iorgulescu

„Îl respect pe Rednic, nu am nimic personal cu el. Este o persoană foarte negativistă şi asta s-a răsfrânt asupra jucătorilor, i-a divizat. Nu poţi doar să critici. Băieții mi-au trimis mesaje în care se plângeau că sunt doar criticaţi şi deloc încurajaţi. Erau mereu timoraţi. Rednic a spus că face 5 puncte în ultimele 3 meciuri și a făcut 3!”, a declarat Mureșan.

Auzind toate acestea, „Puriul” s-a revoltat. „Auzi tu! Cum adică negativist? Nu sunt eu de vină pentru rezultate. Magazinerul, portarul care rupe biletele, cel care tunde iarba, femeia de serviciu, nea Emil de la covrigăria de vizavi de stadion nu au nicio vină? Nu iau și ei un salariu? Nu e normal să plătească pentru rezultatele slabe? Nu, nu, nu! Păi nu?”.

Rednic nu are nimic să-și reproșeze. Niciodată. Nici măcar faptul că a băgat strâmbe asmuțindu-i pe „fani” asupra jucătorilor. Aprobându-i pe cei care au scos tricoul de pe Sorescu, de parcă ar fi depins de cei din tribune, nu de fotbaliști. Dar, dacă ar fi băgat drepte, i se spunea „Dreptul”, nu?

„E un risc pentru imaginea mea, dar aici e vorba de Dinamo”, spunea Mircea Rednic atunci când a revenit în „Groapă”. De la precedentele două echipe, Poli Iași și Viitorul, fusese dat afară pentru că obținea câte o victorie „din an în Paște”. Și n-a vrut să-și „strice” la Dinamo imaginea deplorabilă creată în mandatele precedente. Obiectiv îndeplinit!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...