Conflict diplomatic iminent: Ionuț Chirilă și-a pierdut cumpătul pe 1 Decembrie

Conflict diplomatic iminent: Ionuț Chirilă și-a pierdut cumpătul pe 1 Decembrie, când nu a mai fost primit la antrenamentul echipe pe care, teoretic, o antrena. Se pare că tratamentul la care a fost supus de conducerea Academicii Clinceni a fost prescris de un medic specializat, dar măsura a fost luată și pentru a dezamorsa un conflict diplomatic devastator cu Papua Noua Guinee.

Ionuț Chirilă este de nestăvilit după ce a fost pus pe liber de Academica Clinceni, echipă care a jucat sublim, dar nu a câștigat niciun meci sub conducerea sa. Pe 1 decembrie, chiar de Ziua Națională, „allenatore” Chirilă a găsit închise porțile arenei unde trebuia să-și pregătească elevii pentru o nouă înfrângere, de data aceasta în fața lui Dinamo.

„Deși jucătorilor li s-a spus să se prezinte la ora 14, ei s-au prezentat la ora 10, la antrenamentul programat de mine. Eu am fost blocat pe grupul de WhatsApp, ca să li se comunice jucătorilor noua oră”, a declarat tehnicianul, care a dezvăluit că Omoh a propus să se sară gardul.

S-a îmbrăcat în bufon?

Chirilă i-a spus nigerianului că nu e normal să facă așa ceva, că România e țară civilizată, apoi l-a pus să sape un tunel și vestiare pe sub gard. În paralel, mai determinat decât Sylvester Stallone în Rambo 1, 2, 3 și 4, antrenorul a pornit războiul contra conducerii ilfovenilor. O poveste neadevărată spune că s-ar fi îmbrăcat în bufon, ca să-l recunoască toată lumea, și ar fi încercat să deturneze un elicopter care defila de Ziua Națională, pentru a se parașuta direct pe terenul de antrenament.

Pilotul nu a acceptat să devieze de la traseu nici după ce tehnicianul a dat asigurări că îi plătește cherosenul la următorul salariu primit de la Clinceni, adică niciodată. În timp ce se plimba pe străzi gândindu-se la altă soluție, Chirilă a avut ghinionul să se intersecteze cu circul de stat și nu a mai fost lăsat să plece, circarii considerându-l unul de-ai lor.

Conflict cu papuașii: e slab ca antrenor, dar e bun de tocăniță

Apropo de povești, nu e o legendă că Ionuț Chirilă a zburat cu avionul până la Cluj, pentru meciul cu CFR, în timp ce echipa s-a deplasat cu autocarul. Se spune că de la aeroport a vrut să ia metroul până la stadion, pentru că el nu circulă pe șosea, ca săracii. Și-a călcat pe sângele albastru și a luat taxiul, iar pe drum l-a terminat psihic pe șofer, vorbindu-i despre Cornel Dinu.

„Am înțeles că acest personaj cadaveric, care iese la o perioadă de timp parcă din mormintele faraonilor ca o mumie îmbălsămată, și-a făcut simțită iar prezența în peisajul fotbalului românesc, pronunțându-mi obsesiv numele. Vă dați seama cine vorbește de tacticizare și organizarea jocului?! Un om care s-a făcut de râs la nivel mondial cu un rezultat (și nu numai) greu de egalat până și de papuașii din Nouă Guinee, care joacă fotbal între porți de palmieri… Asta le-am spus la gsp. Nu am dreptate? Nu e o mumie îmbălsămată? Uită-te la el! Auzi tu, să mă facă bufon! Pe mine!”

Întâmplător, soția taximetristului era din Papua Noua Guinee, iar omul i-a povestit pățania cu Chirilă. De aici, vorbele au ajuns la urechile liderului papuașilor, care a ordonat pregătirea catapultelor și mobilizarea aruncătorilor de sulițe. Președintele Federației de Fotbal din Papua Noua Guinee a început deja războiul psihologic, declarând că Ionuț Chirilă este atât de slab ca tehnician, încât nu ar putea antrena acolo nici la nivel de trib. În schimb, ar fi destul de împănat pentru o tocăniță.

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...