Greu de pensionat: Ilie Dobre bate record după record!

Greu de pensionat: Ilie Dobre a strigat „gol” neîntrerupt la meciul de handbal dintre CSM București și Esbjerg (28-26). Pentru că nu a reușit să anunțe toate reușitele în timpul regulamentar de 60 de minute, „Iliuță” a ocupat alte patruzeci și trei minute din spațiul de emisie. Ar fi luat și mai mult dacă nu era scos cu forța din cabina de transmisie.

greu de pensionat
Credit foto: sportpictures.eu

La data de 5 iulie 2017, World Record Academy a omologat recordul realizat de românul Ilie Dobre, care a strigat „gooooooooooooooool” timp de 52 de secunde și 3 zecimi, la Radio România Actualități! A fost împlinirea unui vis pentru cel mai sufletist crainic de sport de la noi.

Într-un comentariu postat pe paginademedia.ro, „Livia Pila” a dezvăluit cum a ajuns „Iliuță” să comenteze meciuri de fotbal: „A lucrat la radio și înainte de 1990, la secția Agricolă. Imediat, a știut să profite de context, a intrat în greva foamei, șantajând că e gata să meargă până la capăt dacă nu este transferat la Sport”.

Se credea despre el că s-a pensionat, astfel că mare le-a fost mirarea celor aflați pe frecvențele Național FM să îl audă comentând întâlnirea de handbal dintre echipele feminine CSM București și Esbjerg, din Liga Campionilor. Spre ghinionul ascultătorilor, s-au marcat nu mai puțin de 54 de goluri, astfel că Ilie Dobre nu a apucat să rostească niciun cuvânt în afară de „gooooooooool”.

Greu de pensionat: unii spun că și-ar fi mărit plămânii!

„Cred că au fost niște probleme tehnice, transmisia a început exact în momentul în care s-a dat primul gol. Ilie nu a avut timp să se prezinte sau să anunțe cine joacă. A intrat în direct strigând «goooooooooooooool» și a ținut-o așa toată prima repriză, cu întreruperi de un micron de secundă pentru câte o gură de aer. Omul e incredibil. Am auzit că și-a făcut operație de mărire de plămâni, ca să nu mai aibă nevoie să respire atât de des”, ne-a povestit un ascultător cu imaginație.

Vezi și:   Am demolat Ungaria! Ce facem pentru handbal?

Când a reprimit legătura, după pauză, crainicul a strigat din start „goooooooooooooooool”. Tăiat de publicitate, rămăsese dator cu 22 de secunde pentru ultima reuşită din prima parte a jocului. A ținut-o într-un „goooooooooool” toată repriza, chiar și după final.

„Ultima parte a meciului a urmărit-o pe monitor, pentru că se aburiseră geamurile cabinei de transmisie și nu mai vedea terenul. Preocupat să cronometreze cât strigă, nici nu a observat că se terminase jocul și că televiziunea difuza rezumatul. A continuat să strige, disperat de faptul că nu mai putea să țină pasul cu ritmul în care se înscria.

După patruzeci și trei de minute de la finalul real al partidei, au urmat scene reprobabile. Angajații sălii de sport, care aveau sarcina să încuie ușile și să stingă luminile, au fost nevoiți să îl scoată cu forța din cabina de transmisie. Ilie Dobre s-a agățat de microfonul de la cască și a fost dus așa până acasă, unde era așteptat de poștaș, cu talonul de pensie.

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...