2017, de la Daum la Contra. Ce s-a schimbat, pe ce tineri ne bazăm

2017, de la Daum la Contra, un an început prost și terminat cu speranțe, chiar dacă am ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia.

FOTO: Răzvan Păsărică / SPORT PICTURES

„În 2017, veți vedea o națională într-un progres și cu o mare ambiție de a obține calificarea”, promitea Rudi Verkempinck, secundul lui Cristoph Daum, într-un interviu acordat în februarie pentru FRF TV. Promisiunea a fost deșartă. Am văzut o națională de lumea a treia a fotbalului.

Pe 14 septembrie, când nu mai avea nici șanse matematice la calificare, Daum a plecat, forțat de hotărârea Comisiei Tehnice a FRF. În locul său a fost numit Cosmin Contra.

Per total, „tricolorii” au jucat în acest an 6 meciuri oficiale și 3 amicale, iar golaverajul general este 11-11! Singurul fotbalist care a evoluat în toate jocurile a fost Vlad Chiricheș, cel care poartă și banderola de căpitan, dar care nu evoluează constant la echipa lui de club, Napoli.

PREDAREA ȘTAFETEI

Formulele de start din ultimul meci al lui Daum pe banca tehnică a României (0-1 cu Muntenegru) și primul al lui Contra (3-1 cu Kazahstan) diferă destul de mult. Doar Tătărușanu, Benzar, Chiricheș, Răzvan Marin, Chipciu și Florin Andone și-au păstrat locul în echipă.

Ca noutate semnificativă, este de notat apariția lui Constantin Budescu, care a și înscris două goluri contra kazahilor. De altfel, Budescu este unul dintre fotbaliștii selecționați exclusiv în mandatul lui Contra.

Ultimul meci cu Daum selecționer: Muntenegru – România 1-0

România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Moţi, Toşca – Găman (Hanca 81′), R. Marin (Stanciu 64′) – Chipciu, Maxim, Stancu – Fl. Andone (Băluţă 6)

Primul meci al lui Contra ca selecționer: România – Kazahstan 3-1

Vezi si...  Șumu(du-te)dică
FOTO: Răzvan Păsărică / SPORT PICTURES

România: Tătăruşanu – R. Benzar, Chiricheş, D. Grigore, Cr. Ganea – Pintilii (Hoban 70′), R. Marin – Chipciu, Budescu (A. Ioniţă 79′), Grozav – Fl. Andone (Keşerü 66′).

Jucători folosiți doar în mandatul lui Daum în 2017

Bogdan Stancu, Iasmin Latovlevici, Alexandru Maxim, Valerică Găman, Andrei Ivan, Dorin Rotariu, Adrian Popa, Bogdan Țîru

Jucători folosiți doar în mandatul lui Contra în 2017

Constantin Budescu, Ovidiu Hoban, Dragoș Grigore, Ciprian Deac, Mihai Bălașa, George Țucudean, Florin Tănase, Nicușor Bancu, Florin Niță, Alexandru Ioniță

CÂȚIVA TINERI DE PERSPECTIVĂ

Unul dintre puținele merite ale lui Cristoph Daum este acela de a aduce la lot câțiva fotbaliști de perspectivă, precum Romario Benzar, Bogdan Țîru, Cristian Ganea, Alexandru Băluță sau Răzvan Marin, dar aceștia nu prea aveau cum să nu fie convocați. Aceștia sunt jucătorii pe care naționala se va baza în viitor, alături de Alexandru Ioniță sau Florin Tănase, chemați de Contra. Ar mai fi Andrei Ivan, însă acesta pare că și-a îngropat cariera în Rusia, plus câțiva dintre băieții care fac o campanie solidă cu naționala de tineret.

Am ratat din nou Mondialul, sperăm să fim la Euro 2020.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...