Nereguli grave la selecție: România, reprezentată de un singur colegiu la CM Școlare de Înot!

Numai în România se pot întâmpla astfel de nereguli: la Campionatele Mondiale Școlare de Înot, echipa națională a fost formată din elevi de la un singur colegiu!

18337024_120332000611551546_721403877_n

În perioada 20-25 aprilie, 281 de tineri din 17 ţări şi-au măsurat forţele la diferite probe în cadrul Campionatelor Mondiale Şcolare de Înot desfășurate la Budapesta, unde România a obţinut 19 medalii. Dintre toate cele 17 naţiuni participante, ţara noastră s-a clasat pe locul 3 la competiţia pentru fete şi pe locul 2 la cea pentru băieţi, a informat Ministerul Educaţiei.

Vreau să felicit toți sportivii pentru extraordinarele performanțe în cadrul acestei competiții și vreau să se înțeleagă foarte clar că nimeni nu vă contestă munca și rezultatele.

Totuși, nu vi se pare suspect că toți participanții erau elevi doar la Colegiul Emil Racoviță din București? Nu vi se pare suspect că delegațiile celorlalte țări erau formate din 24 de sportivi, a României fiind singura cu 12? Nu vi se pare ciudat că nu s-a făcut selecție la nivel național, fiind vorba de Campionate Mondiale Școlare? De ce s-a trimis doar o selecționată sub umbrela Colegiului Emil Racoviță în loc să trimitem o echipă națională?

Regulamentul de participare spune așa: „Înotătorii trebuie să fie înscriși ca elevi full-time la școala pe care o reprezintă. Aceștia trebuie să fie înscriși la școala care le oferă și educație generală.

Următorii nu sunt eligibili pentru a participa:

a. elevi ai școlilor profesionale care frecventează doar acea școală ca o completare la formarea lor profesională,

b. echipe școlare și elevii înscriși la școlile care oferă pregătire sportivă, fără nici o educație generală,

c. part-time școli (de exemplu, după-amiaza), sporturi care iau elevii dintr-o varietate de școli de formare în una sau mai multe sporturi,

d. echipe formate ca parte din cluburi, companii, universități sau alte instituții.”

Știm toți, nu e nevoie să ne deseneze nimeni, că neregulile sunt la ordinea zilei și în sport. Știm că autorităților le place să nu investească nimic, dar să culeagă laurii. Vorbim totuși de copii care nu au avut șansa să fie selectați pentru această competiție, deși avem talente la nivel național. Vorbim de viitorul unor copii care se antrenează mii și mii de ore și-și doresc să devină campioni, având reale performanțe. Vorbim de sportivi cărora li se taie aripile când nici măcar nu au început să zboare. Vorbim de sportivi cu performanțe deosebite, cărora li s-a spus, tranșant că peste doi ani, la Campionatele Școlare care se vor desfășura în Brazilia, România nu va participa din lipsă de fonduri.

Dragă Federație a Sportului Școlar și Universitar, dragă Minister al Educației Naționale, dragi autorități, cât timp vă mai răbdăm incompetența și bătaia de joc la adresa tinerilor din țara asta care muncesc zilnic pentru visul lor de a deveni campioni pentru România? România, țara care lor nu le oferă mai nimic.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...