Irezistibil! David Popovici, aur la 200 metri liber și nou record al CM de juniori

Irezistibil! David Popovici a luat aurul la 200 metri liber și a stabilit un nou record al Campionatelor Mondiale pentru juniori. Înotătorul de 17 ani a încheiat cursa pe primul loc, cu timpul de 1:46.18. 

David Popovici, care era campion mondial și european de seniori și campion european de juniori la 200 m liber, a câștigat fără emoții medalia de aur în această probă la Campionatele Mondiale de Natație pentru juniori de la Lima, Peru, realizând și un nou record al competiției.

„România şi-a trecut în cont o nouă medalie de aur la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern pe pagina oficială de facebook.

„Astfel, după aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori şi aurul de la Europenele de seniori, David îşi trece în palmares şi aurul la Mondialele de juniori, întregind astfel o vară fantastică pentru el şi pentru nataţia românească”, e mesajul FRNPM.

România mai are două medalii la CM de înot pentru juniori

Sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a intrat în concurs cu cel mai bun timp al seriilor de calificare, 1:49,40.

În finala probei de 200 m liber de la CM pentru juniori, pe locul doi s-a clasat Daniel Meszaros (Ungaria), cu timpul 1:48.98, iar pe trei a terminat Filippo Bertoni (Italia, 1:49.05).

România a mai cucerit două medalii la Mondialul pentru juniori de la Lima. Ștafeta de 4×100 m liber, în componența David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu, a obținut aurul mondial, în timp ce Vlad Stancu a luat argintul la 400 de metri liber.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...