Ștafeta României, cu David Popovici irezistibil, e noua campioană mondială de juniori

Ștafeta României de 4×100 m liber, cu David Popovici irezistibil, e noua campioană mondială de juniori. Sportivul de 17 ani a stabilit și un nou record al competiției care se desfășoară la Lima (Peru) cu timpul 47.07 s.

stafeta
Credit: Pagina de facebook FRNPM

În componența David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, ștafeta României a condus finala de la un capăt la altul și a cucerit medalia de aur cu timpul de 3:18.84.

În plus, cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției.

Pe locul doi s-a clasat Franța (3:20.29), iar pe poziția a treia a terminat Lituania (3:20.41).

„Extraordinară performanță pentru natația românească la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. România a cucerit medalia de aur în finala probei de ștafetă 4×100 m liber masculin! Felicitări, băieți!”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern după această performanță.

Argint pentru Vlad Stancu

Tot la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, Vlad Stancu a câştigat medalia de argint la 400 m liber, cu timpul de 3:48.38.

Vlad Stancu a fost întrecut doar de către brazilianul Stephan Steverink (3:48.27), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat polonezul Krysztof Chmielewski (3:49.34).

Sursa foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...