Argint și bronz pentru România la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori

Argint și bronz pentru România la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima, Peru. Sportivii români au cucerit argintul prin ştafeta combinată de 4×100 liber şi bronzul prin Vlad Stancu la 800 m liber.

agint si bronz

În formula David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, Bianca Costea, ștafeta combinată a României a ocupat locul secund la 4×100 m liber, cu timpul de 3 min 30 sec 39/100.

Tricolorii au fost devansați de ștafeta Ungariei, 3 min 30 sec 03/100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat Italia, 3 min 32 sec 54/100.

„Ce sportivi minunați are natația românească! România a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima”, a notat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Vicecampioană europeană de juniori în această vară, la Otopeni, ștafeta combinată a României a fost înregistrată în serii cu cel mai bun timp (3 min 31 sec 58/100).

Bronz pentru Vlad Stancu la 800 m liber

De asemenea, Vlad Stancu a obţinut medalia de bronz în proba de 800 m liber, cu timpul de 7 min 56 sec 14/100.

Aurul a fost câștigat de spaniolul Carlos Garach Benito (7:52.73), iar argintul a revenit turcului Batuhan Filiz (7:55.61).

România a cucerit până în prezent cinci medalii (două de aur, două de argint și una de bronz) la Campionatele Mondiale de înot pentru junior de la Lima.

Medaliile de aur au fost obținute în proba de ştafetă masculină 4×100 m liber şi prin David Popovici la 200 m liber, argintul a fost âștigat de Vlad Stancu la 400 m liber şi de ştafeta combinată 4×100 m liber, iar bronzul a fost adus de Vlad Stancu la 800 m liber.

Vezi și:   Halep se poate califica în semifinale la Turneul Campioanelor

Sursa foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...