Record național și al treilea „aur” pentru David Popovici la Naționalele de natație

Record național și a treia medalie de aur pentru David Popovici la Campionatul Național de natație. El s-a impus și în proba de 50 metri fluture în competiția care se desfășoară la Otopeni.

record national
FOTO: Marian Burlacu/SPORT PICTURES

Cu timpul de 23.74 secunde, David Popovici a câștigat a treia medalie de aur la acest CN, stabilind, totodată, un nou record național al probei.

„Mi-am dorit să câştig, mă bucur că am reuşit. Din câte ştiu, este nou record naţional. Încerc să nu pun presiune pe mine sau măcar ca aceasta să fie redusă. Doresc tuturor sportivilor să reuşească şi să se simtă bine”, a declarat David Popovici la TVR.
Pe locul doi în proba de 50 metri fluture s-a clasat Denis Popescu, cu timpul de 23.95 secunde, în timp ce pe poziția a 3-a a sosit Andrei Anghel, în 24.40 s.

A fost a treia medalie de aur cucerită de sportivul de la CS Dinamo la acest Campionat Națuional de înot, după cele din probele de 50 metri liber, cu timpul de 22.66, și 100 metri spate, cu timpul de 54.74.

Va mai concura în trei probe

David Popovici va mai concura și în probele de 100 metri liber, 100 metri fluture și 400 metri liber.

Campionatului Național de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret și juniori, ediția 2023, se desfășoară între 5 și 9 aprilie la Complexul Sportiv de Natație Otopeni.

Potrivit Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, la competiţia de la Otopeni s-au înscris 530 de sportivi, 234 la feminin şi 296 la masculin.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...