Încă patru medalii pentru România la FOTE 2022

Încă patru medalii pentru România la Festivalului Olimpic al Tineretului European 2022. Sportivii noștri au cucerit joi două medalii de argint şi două de bronz la cea de-a XVI-a ediţie de vară care se dispută la Banska Bystrica, Slovacia.

În proba feminină de 400 m garduri, Ştefania Alexandra Uţă a câştigat argintul, cu timpul de 59,65, fiind devansată de ucraineanca Olga Maşanienkova (59,49).

„S-a născut o steluță în atletismul românesc, cu strălucire de argint! La 14 ani și jumătate, Ștefania Uță, antrenată de Alina Enescu la Vâlcea, a reușit să impresioneze lumea atletismului cu talentul său.La 400 m garduri, una dintre cele mai grele probe din atletism, Ștefi a terminat a doua”, a notat Comitetul Olimpic și Sportv Român pe Facebook.
A doua medalie de argint a zilei a fost obţinută de România la înot, în proba de ştafetă combinată 4×100 m mixt. Darius Ştefan Coman, Alexandru Constantinescu, Eva Maria Paraschiv și Aissia Claudia Prisecariu au terminat cursa cu timpul de 4:00,72. Cei patru tineri tricolori au primit medaliile din mâinile lui Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Medalii de bronz la atletism și judo

La atletism, Maria Denisa Capotă a luat bronzul la 400 m feminin, cu timpul de 55,33. Aurul a fost obţinut de turcoaica Edanur Tulum (54,41), iar argintul a revenit slovacei Lenka Gymerska (55,23).

Cealaltă medalie de bronz de joi a fost obţinută la judo, prin Rareş Ştefan Arsenie, care l-a învins pe cehul Frantisek Lhotzky în finala pentru locurile 3-5 la cat. 90 kg masculin. Sportivul român a trecut în primul tur de turcul Mevlut Oztaş, în optimi l-a învins de slovacul Timotej Stefanik, în sferturi s-a impus în faţa grecului Alexios Sperlidis, dar a pierdut semifinala cu sârbul Miljan Radulj.
Tricolorii au obținut până în prezent la FOTE 2022 8 medalii, dintre care una de aur, patru de argint și trei de bronz.
România este reprezentată de 92 de sportivi, la 8 discipline: atletism, înot, ciclism, gimnastică, judo, volei, handbal şi tenis.
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...