Trei medalii la Mondialele de canotaj și calificări la Jocurile Olimpice 2024

Trei medalii a cucerit România sâmbătă la Mondialele de canotaj. Mai trimitem și cinci echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, după clasări meritorii la acestă ediție a CM.

Echipajul feminin de patru rame, format din Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş, a câştigat medaliile de argint la Campionatul Mondial de canotaj. Campioanele europene din barca de patru rame au fost depăşite de echipajul din Țările de Jos, în timp ce pe locul 3 a terminat Marea Britanie.

Barca de dublu rame, formată din Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, a obținut medaliile de bronz, terminând cursa în urma echipajelor din Țările de Jos și SUA.

De asemenea, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au ocupat locul trei în proba de dublu vâsle categorie uşoară, după Marea Britanie și SUA.

Tot sâmbătă, echipajul de dublu rame masculin, format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a obţinut locul 4, fiind devansat, în ordine, de Elveția, Marea Britanie și Irlanda.

Canotajul, 24 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice!

Echipajul de patru vâsle feminin, format din Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu, Cristina Druga şi Patricia Cireş, a terminat pe locul 6 în finală. Pe primele trei locuri s-au clasat Marea Britanie, Țările de Jos și China.

Prin calificarea în finale la CM de la Belgrad, toate cele cinci echipaje ale României și-au asigurat prezența la Jocurile Olimpice de vară Paris 2024. Până acum, România a reușit să califice 8 bărci la JO, cu 24 de sportivi.

Sursa foto: Federația Română de Canotaj (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...