Alina Rotaru-Kottmann, bronz mondial la săritura în lungime

Alina Rotaru-Kottmann a obținut bronzul mondial la săritura în lungime, la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta. Este cea mai mare performanță din cariera sportivei legitimate la CSA Steaua.

Alina Rotaru-Kottmann

Atleta din România a urcat pe treapta a treia a podiumului după ce a reușit la ultima încercare o săritură care a măsurat 6.88 metri.

Celelalte sărituri reușite ale tricolorei au măsurat 6.51 m, 6.72 m,  6.63 m și 6.75 m.

„Prezentă în această seară magică în finala de la săritura în lungime, Alina Rotaru Kottmann (CSA Steaua, antrenor Mihai Corucle) s-a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere, cu o ultimă încercare care a măsurat 6,88 metri”, a transmis Federația Română de Atletism pe Facebook.

Medalia de aur în proba de săritură în lungime a fost cucerită de Ivana Vuleta (Serbia), 7,14 metri, iar cea de argint de Tarei Davis-Woodhall (SUA), 6,91 m.

În calificări, Alina Rotaru-Kottmann a terminat pe locul 9, cu o reuşită de 6.69 metri.

Alina Rotaru-Kottmann este calificată la JO 2024

Alina Rotaru-Kottmann este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a atins baremul în concursul de la Inneringen, cu cel mai bun record personal al ei (6.96 metri).

La Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta (19-29 august), țara noastră participă cu 16 sportivi, nouă la feminin şi şapte la masculin.

Sursa foto: Federația Română de Atletism (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...