Trei medalii de bronz pentru România la Campionatul European de judo U23

Trei medalii de bronz pentru România la Campionatul European de judo U23, care s-a desfășurat la Postdam (Germania). Amanda Zuaznabar Torres, Alex Creţ şi Darius Georgescu sunt cei trei tricolori care au urcat pe treapta a treia a podiumului.

trei medalii de bronz

 

La categoria 63 kilograme, sportiva naturalizată de origine cubaneză Amanda Zuaznabar Torres a câştigat medalia de bronz, după ce a învins-o în meciul decisiv pe Florentina Ivănescu, într-un duel românesc.

Zuaznabar Torres a trecut în optimi de Katarina Kristo (Croația), în sferturi a învins-o pe Alessia Corrao (Belgia), dar a pierdut semifinala cu Aitana Fernandez Herrera (Spania).

Alex Creţ a obținut bronzul la categoria 90 kilograme, după ce l-a învins în meciul pentru medalie pe Vojin Mandic (Serbia).

Intrat direct în turul secund, unde a trecut de Michal Pfaf (Cehia), Alex a câștigat apoi în sferturi în fața ungurului Gergely Nerpel, însă a fost învins în semifinală de Nikita Iudanov (Ucraina).

Darius Georgescu a cucerit bronzul la categoria +100 kilograme după o victorie în faţa lui Kanan Nasibov (Azerbaidjan).

Sportivul român a intrat direct în runda a doua, în care l-a învins pe Movli Borchashvilli (Austria), în sferturi a trecut de Daniel Udsilauri (Germania), dar a pierdut semifinala cu Saba Inaneişvili (Georgia), noul campion european.

România, pe locul 15 în clasamentul pe medalii

Cu trei medalii de bronz, România s-a clasat pe locul 15 în clasamentul pe medalii. Pe primul loc a fost Olanda, 3-1-2, urmată de Georgia, 2-2-1, și de Ucraina, 2-2-0.

La Campionatul European U23 din Potsdam, România a participat cu 14 sportivi, 6 la masculin şi 8 la feminin.

Sursa foto: Federația Română de Judo (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...