Studiul care confirmă că în România se pariază haotic

Un studiu superinteresant despre pariorii din România le dă motive de liniște agențiilor: majoritatea clienților pariază haotic.

pariuri - sondaj printre jucatorii care pariază
credit foto: magazin-virtual.net

Am intrat în posesia unui studiu de piață făcut de comunitatea PariuriX.com în rândul pariorilor din România. Aproape 5000 de pariori au completat un chestionar cu 22 de întrebări foarte inspirate. A fost a doua inițiativă de acest tip, după sondajul efectuat în urmă cu trei ani.

Rezultatele conturează cu fidelitate un portret al românului care pariază constant. 86% dintre pariorii care au participat la sondaj au vârsta între 18 și 40 de ani. 41% nu au împlinit încă 25 de ani. Majoritatea (mai precis 56%) are studii medii.

Surprinzător în contextul în care pariurile online au înregistrat o creștere foarte mare în ultimii ani, 4050 din 4651 de respondenți au bifat că joacă la agenții de pariuri stradale. Este una dintre explicațiile faptului că 89% dintre ei preferă pariurile combo. Această practică intră în contradicție cu una dintre regulile de aur pentru un câștig la pariuri pe termen lung: să joci un singur meci pe bilet.

sondaj1Și nu este singura veste bună pentru bookmakeri. Iată alți patru indicatori care sugerează că cei mai mulți pariori tratează cu superficialitate această activitate și, prin urmare, pierd bani:

  • 69% nu pariază după o strategie sau după reguli stricte;
  • 54% cred că succesul se bazează pe inspirație și 58% pe noroc. Doar 28% pun preț pe statistică și 29% pe analize complexe;
  • 77% nu țin o evidență a pariurilor;
  • 58% analizează până într-un sfert de oră înainte să pună un pariu.

În ceea ce privește cota medie jucată, pe primele două locuri sunt 1.50 (26%) și 1.80 (17%). Miza medie se situează între 6 și 50 de lei pentru 63% dintre cei care au participat la sondaj. 45% din respondenți au țintă dublarea banilor într-o lună. Este haios că 5% au declarat că vor să își înmulțească banii de 100 de ori în 30 de zile. O majoritate categorică (94%) joacă pe fotbal. Urmează tenisul, cu 4%.

sondaj2Ca frecvență, 37% pariază zilnic și 40% de două-trei ori pe săptămână. 15% dintre pariori recunosc că au probleme cu viața socială.

A fost pusă și întrebarea: „Ați cumpărat vreodată ponturi?”. 3% au răspuns afirmativ, iar 20% au cumpărat și spun că nu vor mai cumpăra, pentru că s-au păcălit. Măcar recunosc că au fost mistreți…

Potrivit sondajului făcut de comunitatea pariorilor din România, cei mai importanți factori în alegerea caselor de pariuri sunt: cotele (53%), oferta de pariuri (46%), bonusurile și promoțiile (35%), pariurile live (24%), posibilitatea de a paria de pe mobil (22%).

Studiul s-a realizat exclusiv în mediul online, de către PariuriX.com – Marius Cădar.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...