De ce ai nevoie pentru a deveni un tipster de succes

Vrei să fii unul dintre cei care dau ponturile din biletul zilei și primesc aprecieri pentru acuratețea lor? Nu este un statut imposibil de atins. Pe site-ul comunității pariorilor online din România, de exemplu, orice parior pasionat are șansa de „a pleca de jos” pentru a ajunge tipster de succes.

Cea mai prețioasă resursă

Așadar, ai cadrul necesar pentru a te afirma. Mai rămâne să îți clădești cariera de tipster. Nu există o singură cale spre succes. Tipsterii au strategii diferite, însă totul se bazează pe cea mai importantă resursă: timpul. Trebuie să ai mult timp la dispoziție pentru această activitate.

Un alt numitor comun, în legătură strânsă cu primul, este cunoașterea la perfecție a sportului pe care pariezi. Trebuie să studiezi în detaliu „tot ce mișcă” în nișa din care vrei să scoți profit. Ar fi o naivitate să crezi că poți fi bun la pariuri pe toate sporturile, naivitate tradusă ulterior într-o balanță negativă.

O dată ce ai stabilit pe ce vrei să te axezi, ai nevoie de o bază de date completă cu site-urile oficiale ale echipelor și cu alte site-uri pe care găsești informații despre meciurile care vor urma. Dacă ai și câteva numere de telefon pentru a afla informații „din interior”, cu atât mai bine.

Documentează-te în profunzime

Pentru pasul următor, ai nevoie să înțelegi cum se formează cotele. Nu te grăbi! Citește tot ce găsești pe această temă, pentru că este nivelul la care tipsterii serioși se separă de cei care au rezultate inconstante. Având aceste cunoștințe, îți dai seama de „capcanele” întinse de bookmaker. Acesta ar fi un aspect de cancan.

Vezi și:   Ce pariem azi în lume: două meciuri ne-au atras atenția

Principalul avantaj este că poți să calculezi singur cotele pentru meciurile pe care le joci. Dacă ele sunt mai mici decât cele oferite de casele de pariuri, înseamnă că pariul are valoare și poate fi propus celor care te urmăresc. Dacă este invers, este indicat să ocolești acel meci.

Atenție la managementul banilor

A fi tipster de succes înseamnă și a ține cont de managementul banilor. Gândește-te la bugetul celor care te urmăresc ca și cum ar fi bugetul tău. Stabilește miza fiecărui pariu în funcție de probabilitatea ca el să fie câștigător.

În funcție de cotă, se pariază un procent din buget. „Teoria” recomandă unele praguri de miză, cum ar fi maxim 10% din buget pentru cote între 1.20 și 1.40, însă, așa cum spuneam, nu există o singură rețetă a succesului.

Fii serios în tot ce faci și nu pune la suflet criticile

Ai nevoie de un stil care să îți creeze o imagine cât mai bună. Fii atent la modul în care te exprimi și demonstrează că ești serios prin biletele pe care le propui. Un tipster care „se aruncă” la cote astronomice, cu multe selecții pe bilet, nu prea are trecere în rândul cunoscătorilor. Ideal este să ai o bancă mare, astfel încât câștigul să fie unul bun și dacă joci cote mai mici.

De-a lungul timpului, îți vei forma un set de reguli de la care nu trebuie să te abați atunci când vei traversa o perioadă proastă. Ca să fii un tipster de succes, ai nevoie de un psihic pe măsură. Cu siguranță că, mai devreme sau mai târziu, se vor găsi câțiva urmăritori care să te găsească vinovat pentru pierderile lor. Unii îți vor comunica acest lucru civilizat, alții te vor jigni. Dacă pui la suflet fiecare astfel de mesaj, înseamnă că nu ești pregătit pentru o asemenea „carieră”.

Vezi și:   Meci între prieteni în Croația. Pariu că își revine Dinamo Zagreb?

De asemenea, disconfortul psihic va apărea și după o serie de ponturi incorecte. Nu există om pe lumea asta, oricât de priceput ar fi, care să dea numai pronosticuri bune. Ca și echipele de fotbal, tipsterii au perioade bune și perioade proaste. Important este să le tratezi pe toate la fel. Și victoriile, și înfrângerile.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...