Mihaela Cambei, cea mai bună halterofilă din Europa în 2023

Mihaela Cambei a fost desemnată cea mai bună halterofilă din Europa în 2023. Sportiva de la CSM Onești a primit această distincție la Sofia, după ce a cucerit trei medalii de aur la categoria 49 kilograme la Campionatele Europene.

mihaela cambei

Mihaela Cambei a revenit pe podiumul din Arena Sofia la mai puţin de o oră de la ceremonia de premiere a categoriei olimpice 49 kilograme, la care şi-a doborât recordurile europene la „aruncat” și la total stabilite la ediția din 2023 de la Erevan, competiție la care a câștigat, de asemenea, trei medalii de aur.

„Nu m-am aşteptat nici măcar o secundă că voi lua acest titlu de cea mai bună halterofilă din Europa în 2023. Ţinta mea a fost să-mi fac rezultatele şi de a reuşi cu orice preţ, iar acest premiu înseamnă ca sunt pe drumul cel bun şi că într-adevăr sunt o sportiva valoroasă şi cu mari responsabilităţi”, și-a expus Mihaela ideile după primirea acestei distincții.

Mihaela Cambei, care este cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia de calificare olimpică (locul 5 la general), a fost urmată în ierarhie de Kamila Konotop (Ucraina) şi de Emily Campbell (Marea Britanie).

Mihaela Cambei, trei medalii de aur și două recorduri europene la CE 2024

La Campionatul European 2024 de haltere de la Sofia, Cambei s-a impus la stilul smuls cu 90 de kilograme și la „aruncat” cu 109 kilograme (nou record european), realizând aceeași dublă performanță și la total, cu 199 de kilograme.

Cel mai bun halterofil din 2023 a fost declarat  georgianul Laşa Talahadze, multiplu campion european, mondial şi olimpic. El a fost urmat de Karlos Nasar (Bulgaria) şi de Ritvars Suharevs (Letonia).

Vezi și:   Steaua și Astra, ultima șansă!

Pentru desemnarea sportivilor anului 2023 la haltere, procesul de selecţie şi vot a fost realizat de European Weightlifting Federation, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din Europa (AIPS Europe).

La Campionatele Europene de haltere de la Sofia, România participă cu 13 sportivi.

Sursa foto: Federația Română de Haltere (Facebook).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...