De ce credem că România va fi în semifinalele Campionatului European

De ce credem că România se va califica în semifinalele Campionatului European, la Paris, pe 14 decembrie, chiar dacă a pierdut categoric cu Olanda, 24-29. O analiză amplă marca SPORTescu.

Foto: fra2018.ehf-euro / Nebojsa Tejic / kolektiff

Naționala feminină de handbal a României a pierdut prima partidă la Campionatul European din Franța, după ce a cedat cu 29-24 în fața Olandei, la capătul unei prestații destul de slabe a întregii echipe.

Tricolorele au prins o zi modestă, dar totul este încă la îndemâna lor, în grupa principală de la Nancy, pentru a se califica în primele 4.

Chiar și după acest eșec, România este pe loc de semifinală, iar cu trei puncte în următoarele două jocuri cu Spania (marți) și Ungaria (miercuri), ambele de la ora 19:00, fetele noastre fac pasul în careul de ași, fără a mai depinde ce se întâmplă în celelalte jocuri. Ar fi suficiente și două puncte, cu Ungaria, dar nimeni nu ia în calcul un asemenea scenariu, pentru că prezintă și anumite riscuri.

De ce credem în România

Prima reprezentativă are șanse mari să fie în semifinalele de la Paris, programate în 14 decembrie, având câteva argumente solide înaintea partidelor cu Spania și Ungaria:

România a venit cu un bagaj consistent de puncte de la Brest, după victoriile cu Germania (29-24) și Norvegia (31-23). Mai ales victoria cu reprezentativa nordică are foarte multă greutate în economia clasamentului.

Spania nu ne mai poate depăși la puncte, în timp ce Norvegia, Germania și Ungaria pot visa la un loc în semifinale doar dacă vor câștiga meciurile care le mai au de disputat, iar România se va împiedica și cu Spania. Iar dacă tricolorele vor ajunge la egalitate de puncte, să spunem, cu Germania, cu Norvegia sau într-un clasament în trei, în patru, au avantajul diferențelor consistente realizate în prima fază a competiției.

Cu Norvegia, aproape de perfecțiune

Dincolo de aceste calcule, România a demonstrat că are potențial, din moment ce a reușit să lege trei victorii la rând în prima fază a competiției. Evoluția cu Norvegia probabil că va fi greu de egalat în următoarea perioadă, pentru că acolo a fost vorba de un joc aproape de perfecțiune. Dacă se va apropia de același nivel, România este în continuare o pretendentă la medalii.

Victoria cu Norvegia arată cât se poate de clar că există potențial. Cristina Neagu și Eliza Buceschi sunt pe podium în clasamentul golgheterilor, poarta este în continuare solidă, apărarea poate funcționa din nou, Crina Pintea rămâne un punct fix cu mare greutate, atât în atac, cât și în apărare.

Foto: fra2018.ehf-euro.com / Nebojsa Tejic / kolektiff

Motivația ar trebui să fie ghidul României în partidele cu Spania și Ungaria. Multe echipe și-ar dori să fie azi în poziția naționalei tricolore, după cum a declarat Eliza Buceschi.

Prima reprezentativă își are soarta în propriile mâini și este greu de crezut că ar putea să dea cu piciorul la o asemenea șansă, cel puțin din punct de vedere al atitudinii, al implicării. Chiar și cu Olanda, în ciuda înfrângerii clare, tricolorele nu au renunțat și au arătat că sunt dispuse să se lupte până la capăt.

Apoi, Spania și Ungaria nu sunt echipe de talia Olandei, de talia Norvegiei. Spania a pierdut orice șansă de a mai conta la acest turneu final și va încheia pe ultimul loc în grupa principală. E greu de crezut că gradul de implicare al unei echipe fără miză este la fel cu cel al unei aflate sub presiune, dispuse să lupte cu toate forțele pentru a-și atinge un obiectiv.

Ungaria, lot slab valoric

Ungaria a ajuns în Franța cu o echipă cu multe absențe. Din lot fac parte niște jucătoaare care în mod normal nu ar fi prins un Campionat European, dacă cele mai importante handbaliste din țara vecină ar fi fost apte de joc. Sigur, Ungaria este o echipă de luptătoare, dar are limite. Iar dacă Norvegia a luat-o puțin la joc, a văzut toată lumea cum s-a prăbușit, fiind învinsă cu 38-25.

Așadar, România a pierdut luni seara cu Olanda la Euro, dar are multe argumente pentru a ajunge în semifinale. Iar SPORTescu crede cu tărie în capacitatea tricolorelor de a se ridica după primul eșec și de a gestiona situația așa fel încât România să fie prezentă pe 14 decembrie, la Paris, într-o semifinală cu Rusia, Franța, Serbia…

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...