Blogul lu’ tanti FANica: Cum stau oltenii capră în fața oierului suprem

Blogul lu’ tanti FANica revine în forță! Aflăm azi, printre mai multe zâmbete, de ce stau oltenii capră când vine vorba de oierul Gigi Becali.

blogul lu tanti
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Vai, cu ce poftă mă duc pe la nea Gigi, copilul lui Dumnezeu, om bun, maică, om curat la suflet și cu frica lui Dumnezeu. Așa trebuie să fie toți, maică, oameni cu frică de Dumnezeu, c-atunci „cu noi e Dumnezeu” și la bine și la rău. Așa că, nea Gigi, chiar nu prea am ce să zic de matale. Ești creștin, ai o familie frumoasă și ești iubit de noi oamenii simpli, maică.

Despre fotbal, ce să zic, lumea zice că te cam bagi peste jucători, dar lumea e rea, maică. Păi, matale, ai brânza făcută din lapte curat, maică, nu cum se aude că face olandejii ăia portocalii, care dă drumul la oi din avion ca să se facă laptili praf.
Mâncăm tăte porcăriile lor, maică, iar ai noștri, ai dracului, vor numai ieduțe de-acum, sau capre nemăritate. S-a sucit lumea, maică!

Am auzit că băieții matale fuge seara la horă la căminele culturale de acolo, din capitală. Maică, la noi în sat era un cămin cultural unde se făcea horă mare, dar ce horă, că venea unul de-i ziceau oamenii Mâțu și mieuna așa de frumos că stăteai toată noaptea să-l asculți. Era Mâțu ăsta o privighetoare nu glumă, maică, așa de frumos cânta la căminul cultural din grajdul CAP-ului.

Blogul lu’ tanti FANica: Hamsterii cu nădragii tăiați!

Nu, nu era la noi în sat cu discotecă, cu alea, alea, acolo nu se zbenguiau băieții cu părul lung, maică, iar noi nu aveam atunci în sat, hamsteri, sau hipsteri, sau cum, Doamne iartă, le zice la băieții ăia cu nădragii tăiați.

Dar să mă-ntorc la folbaliști. Maică, ăștia de la echipa lu’ matale, e băieți frumușei, înalți, tunși scurt. Matale nu admiți, și bine faci, berbeci fuduli în teren, berbecuți cu zulufii mari, cum este berbecuțul lui moș Gogârț din deal. Dar de ce-i lași, nea Gigi, la horă cu nădragii tăiați? Păi la noi era o rușine oarbă să ieși din grajdul cultural cu pantalonii tăiați, iar matale îi trimiți prin cămine așa?

Am înțeles că-n București sunt mai multe cămine culturale, unde se face horă, frumoasă, dar băieții nu mai joacă dansul, sârba lui Prejneanu, rustemul, alea, alea, cum se juca pe timpul meu, ci acolo la matale joacă un joc românesc nou numit pokeraș.

Vezi și:   Un singur personaj din lume îl poate face pe Daum să-l convoace pe Alibec

Cică de-acolo, de la acest joc modern vine și cântecul “pokeraș la oi m-aș duce / Când nea Gigi nu ne-ajunge / Cu privirea lui blajină / Scoatem Jokerul din mână”. Joc modern, de societate, îl juca mai demult și chiaburul Piți d-aci de la noi.
Mai joacă băieții matale (așa se spune pe la răscrucea gândurilor), și sârbe olteneşti, pentru că matale ești prieten bun cu Sorinel al lui Cîrțu di pe la noi. Iar băieții frumoși ai lui Cîrțu se dă la o parte, maică, atunci când vine ai lu’matale cu steaua, cu sorcova sau cu trenul.

Gigi Respect – de la olteni

Respect, mare respect ți-am purtat, nea Gigi, și ți-om purta. Păi nu ne-am dat noi, oltenii, la o parte când ne-am întâlnit? Matale cu noi ai făcut scor, că ne iubești și ai fost darnic și bun, creștin adevărat. Să ne mai dai, nea Gigi, cât o mai fi Cîrțu pe-aci pe la noi, să ne dai câte poți matale, că noi te iubim cu-minte.

blogul lu tanti
Helmuth Duckadam,Valeriu Argaseala,Virgil Becali,Tea Sponte,Gigi Becali,Sorin Cartu

Ce echipă era prin ‘86, nea Gigi, erai matale mic oier, iar eu eram o văcăriţă plină de lapte fără E-uri !!! Mie chiar mi-a fost frică o vreme să nu să scoale răposatul meu din mormânt (să se facă strig-oi, cum se zice pe la noi) și să se transfere la Ghencea lu’ matale, că lui îi cam plăcea de steaua lu’ matale.

În 86, băieții ăia arau terenul, de nu găseai fir de antenă înfiptă la nivelul solului, ci numai în camerele lor găseai. Erau băieți cu ştaif, maică, și nu prea se uitau ei la fetele de la țară, iar noi, fetele din vremea mea, îi scuipam cu respect de deochi când mergeau cu steaua pe la Sevilia după portocale și banane.

Se găseau greu portocale, atunci, pentru că nu buiseră pe la noi p-acilea fotbaliști de culoare, cum aveam azi. Avem portocale, avem banane și nu mai jucăm fotbal pe fructe cum jucam de plăcere militară altă dată. Dar dacă e nevoie, să le aduci, nea Gigi, la băieți și portocale mecanice și banane cameruneze, ca să poată, maică, să arunce iarba… de sub crampoane.

Vezi și:   Gigi Becali își dă lovitura: cuplu de vis pe banca tehnică

Blogul lu’ tanti FANica: Cașcaval din eurolapte

Și băieții ăștia ai lui matale, nu bate, maică, decât pe Cîrțu, c-am auzit eu că el (mare pișicher Cîrțu ăsta al nostru) are o autobază pe care o lasă în poartă la orice nevoiaș din campionat.

Despre băieții matale, chiar nimic nu pot să zic, le dai brânză bună, cașcaval verde făcut din eurolapte. Când vine vorba de cașcaval, nea Gigi, mânca-te-ar mama de creștin, nu te uiți, bagi mâna adânc în putinei și le dai la băieți cașcaval bun.

Mare om, mare caracter, mare cașcaval, și gratis! Iar băieţii e foarte mulțumiți și vezi că se deghizează în buni creștini după ce iau cașcavalul. Apoi, se așează din nou la rând, să mai ia o dată, și încă o dată. Din cauza asta l-ai și luat, matale, pe Luțu, ca să vezi cine se deghizează în folbalist și cine e natural, așa cum ești matale. Jucătorii fără caracter se deghizează în folbaliști, cu toate că matale i-ai anunțat di la-nceput că nu-ți place curvăsăraia.

Mi-a plăcut când te-am văzut c-ai ieșit la televizorul dat de Giorgeluș Copos, cadou otrăvit, și te-ai luat cu toată lumea pentru oițele tale. Eu când ți-am văzut oițele, prima dată, cu pantalonașii tăiați la genunchi, am crezut că te-au supărat, maică. Am zis că i-ai trimis la stâna rezidențială, la matale, dar apoi am aflat că băieții o arde pe crudităţi, să fie Smiley.

„Te fac un Mec?”

Pe timpul meu, știam una și bună. Striga răposatul la mine: „Fă, muiere, treci și implementează o mămăli-Guță, să ne disipăm foamea”. Acum, băieții matale, când se-ntâlnesc între ei, se salută: „Te fac un Mec?”.

Păi ce-s cu vorbili astea, nea Gigi? Iar Mec vine de la Melc și l-ul se pronunță așa, mai pe nas, adică surd, cum fac englejii (care te bate pe matale an de an în cupe). Cum să-i lași să mănânce melci, când au atâta cașcaval nemuncit?

Stai că-ți mai zic io și în blogu’ care vine!

Blogul lu’ tanti FANica este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...