Iordănescu revine în iarbă! Ghiță Mureșan, la Rovinari!

Exasperate de lipsa de valoare din sportul românesc, foste mari glorii vor să revină pe teren, printre acestea aflându-se Puiu Iordănescu, Ghiță Mureșan și Ivan Patzaichin!

IordanescuCeea ce părea a fi doar un caz insolit, întoarcerea marii gimnaste Cătălina Ponor în lotul național fiind privită de mulți doar ca o excentricitate, iată că exemplul său a fost luat în serios de alte mari glorii ale sportului românesc! Atrase de mirajul sportului profesionist actual, multe vedete sunt pregătite să-și rotunjească conturile înfruntând adversari mult mai tineri, în competiții fastuoase,  dar de o valoare net mai scăzută decât cele de pe vremuri.

În primul rând, locul Cătălinei în echipa națională de gimnastică ce ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de la Rio nu este chiar atât de sigur, federația de specialitate, pe lângă câteva reglaje necesare la aparate, urmând a organiza un trial, pentru că la antrenamentele din această săptămână și-au anunțat prezența alte fete de aur ce încântau spectatorii în anii 70-80: Teodora Ungureanu, Emilia Eberle, Ecaterina Szabo sau Simona Păucă! Este așteptată și Zeița de la Montreal, însă negocierile Nadiei cu soțul său se pare că au intrat în impas, acesta din urmă ținând morțiș să participe si el efectiv la exercițiul de la paralele inegale al marii noastre campioane!

Ivan Patzaichin e hotărât să dea o mână de ajutor galonatului echipaj de canotaj 8+1 fete, lucru lesne de îndeplinit, pletele marelui campion permițându-i să se insinueze cu ușurință in barcă fără a trezi suspiciunile arbitrilor sau ale spectatorilor!

Ghiță Mureșan s-a mișcat cel mai rapid dintre toate fostele mari glorii ale sportului românesc și a semnat un contract pe un an cu echipa de baschet profesionist Energia Rovinari, jocul său sub panou dându-i speranțe că va intra rapid în vizorul selecționerilor.

Vezi și:   Weekend cu superderby-uri în campionatele din Europa

La box, lucrurile se dovedesc ceva mai complicate: Mihai Leu, Francisc Vaștag și Leonard Doroftei dorind să dispute în trei un Meci al Secolului, însă condiția pusă de aceștia, ca gala să fie organizată de Rudel Obreja, intră în conflict flagrant cu hotărârile justiției române.

Sunt așteptați să-și reia pregătirile cât mai curând, pentru că până la Olimpiada de la Rio mai sunt puține luni, nume ilustre, gen Cristian Gațu, Carmen Bunaciu sau Corneliu Ion, garanții mult mai sigure pentru medalii în comparație cu actualii componenți ai loturilor naționale de handbal, natație sau tir.

Evident că cele mai spectaculoase reveniri, urmând exemplul Cătălinei Ponor, au loc în sportul-rege, fotbalul.

Conducătorii Stelei sunt pregătiți să dea marea lovitură la Rosenborg! În apărare lucrurile par rezolvate, în locul periculosului Papp urmând să evolueze Bumbescu, iar Belodedici ar putea intra în locul suspendatului Varela.

La mijloc lucrurile sunt ceva mai complicate! Ladislau Boloni pare nerefăcut după o criză reumatică, iar Tudorel Stoica ezită să semneze sub pretextul că nu poate primi indicații de joc de la un antrenor ca Mirel Rădoi, astfel că s-ar putea să vedem o nouă prestație la limita bunului simț din partea lui Breeveld și a lui Chipciu.

Marea surpriză, la fel ca la finala Cupei Campionilor din 86, vine din partea lui Puiu Iordănescu, care s-a alăturat lotului și n-ar fi de mirare să-l vedem intrând câteva minute în joc, dacă scorul va fi favorabil roș-albaștrilor!

Acest articol este un pamflet și se dorește a fi un omagiu adus marilor sportivi ai vremurilor trecute ce ne-au adus tuturor atâtea bucurii.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...