În cine avem încredere pentru turneul final

E foarte important să existe jucători la națională pentru turneul final în care să ai încredere deplină și să îi consideri indispensabili, titulari de drept, cum se spune. Sunt în actualul lot pentru Euro astfel de fotbaliști? 

turneul final

Portari: Tătărușanu, Pantilimon, S. Lung jr.

E postul la care stăm bine, pentru că doi dintre cei trei joacă în campionate puternice, Serie A și Premier League. Un plus pentru Tătărușanu, care a apărat în aproape toate meciurile din campionat pentru Fiorentina și a făcut-o, per ansamblu, destul de bine.

Fundași: Mățel, Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Găman, Moți, Raț, Steliano Filip.

Aici, singurii fundași care inspiră încredere sunt Săpunaru și Găman, pentru că au jucat constant la echipele lor de club și au făcut-o bine, primul pentru revelația acestui campionat, Pandurii – locul 3, iar al doilea pentru campioana României. În rest, Mățel nu a convins nici la Dinamo Zagreb, nici în amicalele naționalei, Chiricheș a pierdut din galoane din cauza gafelor sale în postura de ultim apărător, Grigore vine dintr-un campionat obscur, Moți dintr-unul mai slab decât cel al României, Raț a fost accidentat și are o vârstă, iar dinamovistul Filip nu pare copt pentru o asemenea competiție.

Mijlocași: Pintilii, Hoban, Prepeliță, Sânmărtean, Adi Popa, Torje, Stanciu, Chipciu

Și linia de mijloc e una din marile probleme ale naționalei. Pe Stanciu l-am descoperit de curând și e unul dintre puținii în care credem. La Hoban impresionează seriozitatea și spiritual de muncă. Pintilii e de multe ori prea agresiv în intervenții, modest pe construcție, Sânmărtean impresionează doar prin „floricele”, fără să găsească pasa luminoasă, Adi Popa a avut câteva reușite la Steaua, dar și multe momente haotice, Torje nu și-a găsit locul nici la o echipă modestă din Turcia, iar Chipciu dă mereu senzația că poate mai mult, dar rămâne cu senzația.

Atacanți: Keșeru, Stancu, Andone, Alibec.

Paradoxal, desi suntem o echipă care se apără, atacanții noștri nu arată rău. Keșeru  e un marcator înnăscut, a demonstrat-o și la Steaua, și la Ludogoreț, deși nu  a convins la națională. Andone e golgheter în Segunda, s-a integrat bine și la prima reprezentativă, dar are handicapul că vine din liga a doua. Alibec a impresionat în campionatul românesc prin execuții și goluri spectaculoase. Poate la Bogdan Stancu să avem unele rețineri.

În concluzie, Tătărușanu, Săpunaru, Găman, Stanciu și Alibec nu ar trebui să lipsească din deschiderea cu Franța. Din păcate, cam puține certitudini și cam multe dezamăgiri cu 14 zile înainte de primul meci de la Euro.

Voi ce credeți, sunt jucători în lot care își pot depăși condiția?

Credit foto: ziaruldeconstanta.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...