Șapte sfaturi pentru Iordănescu. Ce să facă împotriva Elveției

Șapte sfaturi pentru selecționer date de fanii naționalei. Ce să facă împotriva Elveției, ce să schimbe, cum ar trebui să joace România.

sfaturi

Mulți dintre noi, fanii naționalei, ne dorim ca tricolorii să joace spectaculos ca Brazilia, curajos ca Germania, cu mult tupeu ca italienii, vrem să vedem fotbal de înaltă clasă, dar uităm uneori că actuala echipă are limite serioase, de valoare, de exprimare, de curaj.

Am testat pe facebook și am văzut ce vor românii:

  1. Dacă ar fi după noi, am juca partida cu Elveția pe atac, dar, să gândim un pic logic: nu prea avem cu cine să jucăm ofensiv. Dar măcar să încercăm! Cu doi atacanți. Unii dintre noi îi vor pe Keșeru și Alibec (eu și Petrisor Alexa), alții i-ar folosi pe Andone și Alibec (Vlad Ioan, Ionescu dan Lucretiu, Herda Marius, Alexandru Buliga, Florin Dumitru, Dragos Trestioreanu). Unii ar încerca un cuplu inedit, Keșeru-Andone (Ilie Florin Dima, Budur Petru și Sebastian D. Cojocariu)
  2. Avem și un băiat realist, Kala Snikov, care sintetizează perfect starea naționalei noastre din cele mai vechi timpuri și până azi: Să își aducă aminte că noi nu am atacat nici cu generația Hagi. Am obținut cele mai mari performanțe apărându-ne și mizând pe raiduri in doi-trei oameni. Să mai terminăm cu prostiile gen „să atacăm”, „să mai fim și ofensivi”… Să jucăm așa cum suntem programați genetic și să batem. Oricum, ca italienii, dar să batem. Altminteri, cu egal miercuri, nu trecem de grupe!
  3. Simplu și la obiect e Dragomir Gabriel: Să arătăm încredere și curaj. De fapt, așa am jucat cu Franța și asta vrem să vedem în rândul băieților și cu Elveția și apoi cu Albania.
  4. Sunt câțiva dintre noi care cred că Sânmărtean ar putea schimba în bine jocul ofensiv al naționalei (Alexandru Zegoicea, Dorin Postolache, Bombarascu Sorin). Eu cred că talentatul mijlocaș nu mai poate duce mai mult de 30 de minute într-un meci de intensitatea celor de la un turneu final. L-am monitorizat în amicale, talentul i se vede imediat ce pune piciorul pe minge, floricelele apar repede, dar eficiența e aproape de zero, din păcate.
  5. Avem băieți care sunt nemulțumiți de moliciunea lui Tătărușanu, chiar dacă eu rămân la părerea că a fost faultat de Giroud la faza primului gol francez. Virgil Gheorghitoiu și Bogdan Boby Diaconu îl cer în poartă pe Pantilimon, pentru că acesta, zic ei, ar putea ieși mai bine pe centrări la partida cu Elveția.
  6. Emilian Ghel ne dă o soluție inedită pentru flancul stâng: Chipciu. Și, la cât de defazat mi-a părut Raț și la cât de des gafează Steliano Filip, chiar mi se pare o idee decentă!
  7. Avem și un sfat mai haios, desi Iordănescu e rigid, stresat și nu are chef de glume și îl înțelegem în mare. Ionuț îi indică selecționerului să îl bage pe Moți în poartă!
Vezi și:   Italia ne conduce cu 2-0 la Cluj, Buzărnescu - meci eroic

Șapte sfaturi pentru Iordănescu, ce să facă împotriva Elveției. Le-am dat din inimă și din suflet. Bineînțeles că nea Puiu va face ce vrea el. Noi vom striga din tot sufletul: Hai România!

Credit foto: lexpress.fr

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...