Nea Gigi, ad-o pe Cruduța înapoi la echipă! Blogul lu’ tanti FANica

Nea Gigi, eu ți-am mai zis câteva în blogul trecut, dar atât mai am să-ți reproșez: faptul că te-ai vârât să zgudui dragostea dintre copilul lui Costea d-aci di la noi, Mihăiță, ăla micu, și Cruduța-Berbecuța, fata aia frumoasă, cu bidoanele mari de îndoială.

nea gigi

De ce zic bidoane? Pentru că o învățase Mihăița al nostru la eurolapte și venea fata cu bidoanele la ea să-l mulgă. Îi mai zicea lumea p-aci, pe la noi prin sat, și Berbecuța, că era mai băiețoasă, așa ca un berbecuț, și se mai și dădea la Mihăița al nostru.

Păi la noi, maică, pe timpul meu, nu avea voie muierea să se dea la berbec, ea trebuia să șadă la berbec. Păi răposatul meu mergea vara pe deal și cosea rânduri lungi de iarbă verde să o rumege berbecul și să ne dea lapte cald. Oaia, maică, să ne dea, de dragul lui.

Dar de ce te-ai băgat, nea Gigi, între ei? Nici mie nu-mi plăcea când o bătea Mihăiță al nostru cu motiv și fără motiv pe Cruduța, dar a doua zi zguduiau ziarele de Steaua lui Mihăiță, pe prima pagină.

Nea Gigi, ajunsesem campionii presei libere de scandal

Păi, nea Gigi, cum să-i desparți tocmai matale pe ei, când pe prima pagină se vorbea numai de Steaua lui Costea? Erai si matale cu echipa pe prima pagină, adică era frumos, eram mândră să citesc „steaua-n sus răsare, ca o taină mare, când motanul cu lăbuța o coboară pe Cruduța.” O cobora, mai exact, pe prima pagină, nea Gigi, frumos, de ziceai că suntem campionii presei libere de scandal.

Maică, eu nu sunt de acord să fie bătută Cruduța. Femeia este o floare cu privirea-n sus, nea Gigi. Răposatul meu zicea, când îl prindeam cu Leana lu Pârlitu’, că pentru ochii mei albaștri m-a ales icoana lui. Asta iar mă în-muia, nea Gigi, și mă făcea să urăsc violența domesticită cu forța.

Acum ce-ai făcut, nea Gigi? Nu mai vorbește nimeni de Steaua pe prima pagină, dar, ai văzut, Cruduța este tot pe prima. I-ai despărțit, iar pe ea acum o bate un croat,  care sare pe Berbecuța noastră telegenică mai-mai să-i spargă bidoanele de eurolapte. Cum să dai într-o floare, nea Gigi? Hai, nea Gigi, să nu mai lăsăm toți neprofesioniștii să ne bată îngerii frumoși!

Vezi și:   „Dacă Becali a preluat fraudulos echipa, să plătească. Noi, suporterii care am mers pe stadion, ce vină avem?”

„Noroc că nu ne mai bate dinamoviștii!”

Steaua lu’ matale unde este, că noi auzim numai de Cruduța și de bidoane de învoială (scuzați, îndoială)? Citim și-n ziare despre ea, dar de Steaua noastră ce mai știm? La noi, când ne băteau ăia fără Dumnezeu, îmbrăcați în roșu, ne văitam, vai, steaua mea, adică ne gândeam numai la echipa lu’ matale, care era pe prima pagină. Acum noroc că nu ne mai bate dinamoviștii deloc, c-am fi nevoiți să zicem, vai, Cruduța noastră! Cum? Tocmai ce ne-au bătut?

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Eu te-aș ruga, nea Gigi, adu matale fata lângă băieți, la loc. Că așa nici ei nu mai umblă dupe hore prin căminele culturale de nefamiliști. Și așa, poate de rușine că-i vede Cruduța, își cârpesc și ei cioarecii ăia rupți de pe ei.

Avea și răposatul meu cioareci din ăștia rupți de rugul orbitor al muncii, dar i-a aruncat, înainte de a pleca, exact în curte la milițieni, când a vrut să facă pace cu ei. El nu avea săracul de unde să știe că se aruncă batista când vrei să faci pace cu cineva. A scos cioarecii rupți, i-a aruncat în fața milițienilor care ne bătuseră deja prin neprezentare impusă.

Poate ai auzit și matale c-au venit milițienii, au dat năvală, să facă acilea la noi un punct de lucru pentru „Cooperativă”. Da, nea Gigi, răposatul meu le-a aruncat cioarecii rupți în față la dregătorii ăia mari care veniseră să încropească ceva cu noi, și uitase, săracul, că el nu purta izmene.

Să nu umblăm cu șopârlica!

Gata s-a stricat toată tărășenia (deal-ul cum zice englejii ăia care te bate pe matale în cupele europene), s-au supărat rău, nea Gigi, pe răposatul meu, cum te-ai supărat matale pe Cruduța, și i-au reproșat că umblă cu șopârlica. Așa că, ai grijă, nea Gigi, să nu arunce și băieții matale cioarecii pe stadion, că rămâne goi și abia așteaptă diavolii de dinamoviști să spună că echipa noastră umblă cu șopârlica prin campionat.

Vezi și:   Cea mai bună națională din lume!

Matale să nu te superi pe mine c-am fost femeie cinstită și ți-am spus, maică, ce se aude prin târgul de vorbe din răscrucea satului. Am uitat să-ți zic, noi avem pe strada Bârfei un târg de vorbe, unde vine săptămânal omul care stă și muncește, doar să facă oferte bursiere de vorbe.

Iar dacă trimiți, maică, dupe mine băieții ăia răi, ai lu matale, să știi că mă găsește pe Dealul indiferenței, unde eu, așa bătrână cum sunt:

„Râd de gropi şi pietre, sângele să-mi fiarbă,
Bine-i, zău, ca-n ceaţa zorilor pe deal
Să aşterni cu coasa rânduri lungi de iarbă,
Pentru-a fi citite de berbec şi cal.”

Hai, te pupă mătușa, dacă o aduci pe Steaua pe prima pagină, lângă Cruduța noastră. Maică, să știi că fetili noastre sunt foarte frumoase, iar Cruduța este un înger de româncuță, cu foarte mult bun simț și nenoroc. În jurul ei matale poți să faci o echipă the best (cum zice englejii ăia care te bate pe matale în cupele europene)!

Nea Gigi, trebuie să strălucim în Europa!

Eu am înțeles, nea Gigi, că matale ai sufletul un vast adăpost și-l chemi printre îngeri pe cel fără de rost, dar scopul nostru este să strălucim în Europa, chiar dacă ar fi să stea în scaunul cardinalului și Cruduța noastră cea descrețitoare de riduri bărbătești.

Așa că, nea Gigi, lasă orgoliile și nu câștiga fără luptă (no combat – așa cum zice englejii ăia care te bate pe matale în cupele europene)! Eu te prețuiesc, maică, dar apără râul și ramul românesc, că echipa matele vine Crud(uț)ă de la Dumnezeu dacă ești Cardinalul folbalului românesc!

Așa să ne ajute, Dumnezeu, nea Gigi, să ne spălăm sufletele an de an cu primăvară. Primăvara europeană, nea Gigi, mânca-l-ar mama de creștin frumos. Cu noi e Dumnezeu, maică…

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...