Experiment nemaiauzit în fotbal! Dică inventează un nou sistem

Experiment nemaiauzit în fotbalul de la noi: Dică trece la sistemul cu patru fundași fără fundaș dreapta. Sare din schemă Gabi Enache, cel care a încercat să-și mobilizeze colegii înaintea meciului cu Astra tocmai în momentul în care aceștia ascultau muzică la căști.

Credit foto: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

Gabi Enache a fost din nou imperial pentru adversarii FCSB-ului. Fundașul dreapta a comis un penalty și a fost pe post de jalon și la a doua reușită a Astrei, în meciul pe care giurgiuvenii l-au câștigat cu 2-0. „Voi analiza și voi vedea unde am greșit astăzi”, a promis Nicolae Dică. Mai ager, Constantin Budescu a detectat cauza înfrângerii pe loc: experimentele făcute la echipă.

După o analiză temeinică, tehnicianul și-a dat seama că e mai bine să renunțe la fundașul dreapta.

„Romario Benzar e accidentat, iar domnul Becali nu mai vrea să audă de Pleașcă, de când i-a băgat Cornel Dinu în cap că are nume caraghios. Problema cu Enache este că adversarii se concentrează suplimentar atunci când îl au în față, pentru că știu că e un fotbalist de valoare. De aici, reușitele în fața lui. Dacă vom juca fără fundaș dreapta și vor pătrunde nestingheriți pe acea parte, ei vor fi relaxați și vor trage peste poartă. E ca și cum ai parca într-o parcare goală: te învârți cinci minute până găsești un loc bun”, a explicat un oficial fecesebist.

Dică este gata să facă un experiment nemaiauzit și să treacă la sistemul în patru fundași fără fundaș dreapta. În funcție de lotul avut la dispoziție, vor fi trei apărători centrali și unul stânga, doi centrali și doi stânga, respectiv unul central și trei stânga. „Cu trei fundași stânga, Gnohere va beneficia cu siguranță măcar de o centrare pe meci”, a opinat Ilie Dumitrescu.

„Păcat de înfrângerea cu Astra, dar e bine că nu s-a accidentat nimeni. Cred că arbitrul a acordat eronat penalty. Dacă aveam și în Liga I arbitraj video, se vedea clar că nu a fost intenție”, s-a apărat Enache, care le-a povestit colegilor că a alunecat pe o râmă.

A fost găsită prin iarbă și explicația pentru evoluțiile penibile ale lui Budescu și ale lui Florin Tănase: în momentul în care Enache a ținut discursul mobilizator, Budi și Tase ascultau muzică la căști nedetectabile cu ochiul liber, ca acelea folosite pentru a trișa la examene. „Este ceva răspândit printre fotbaliști. Sunt sigur că ai mei folosesc căști dintr-astea la antrenamente. Nici nu-mi trebuie dovezi. Priviți clasamentul!”, a răbufnit Vasile Miriuță, afectat de rezultatul care a îndepărtat-o pe Dinamo de play-off.

Dar soluțiile cele mai bune tot Gigi Becali le are. Budescu nu va mai executa cornere, fundașii centrali nu vor mai sări la cap, Niță nu va mai boxa mingile pe sus, ci doar pe cele venite la firul ierbii, Ovidiu Popescu nu va mai băga alunecări pe teren, ci doar la vestiare!

În plus, Pintilii nu mai are voie să faulteze, Florin Tănase să dribleze, lui Mache îi este interzis să mai foloseasc mâinile în contact cu alt organ sau membru, cum vreți să-i ziceți. Meme nu va mai lua decât mentosane în loc de pastile, iar Dică nu va mai stabili primul 11 începând de azi. Asta n-o s-o credeți: echipa o va face chiar Gigi Becali!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...