Blogul lu’ tanti Fanica: „Cu tehnologia dă azi, îți moare găinile și se uscă duzii. Și fotbalul s-a schimbat!”

Blogul lu’ tanti Fanica se vrea o satiră a fotbalului românesc, în care vor fi caricaturizate tipurile de oameni din sportul rege de la noi. Sperăm să vă stârnim râsul, după vremuri de restriște și izolare.

blogul lu tanti fanica

Maică, eu aveam televizor pe lămpi pe timpu’ meu și vedeam pe băieți cum veneau de la muncă direct pe islaz. Și juca, maică, de mai mare dragu’ să te uiți la ei.

După meci, mergea flăcăii la birt, la Varicelo, și bea o bere rece. Și se bucura că n-au luat mai multe goluri de la scârbele alea de nemți care face numai rău pe unde trece.

Acu’, maică, s-a schimbat lumea. Avem fotbaliști tineri și frumoși, care nu mai vine de la sapă sau de la strung, ci vine din cantonament, care am înțeles că este un fel de Colectiv cum era pe la noi.

Mi-a zis mie o nepoată cu tocuri BMW, venită de prin oraș, că fotbaliștii de azi e frumoși. Vine băieții cu mașini la care se dă jos coviltirul, cum dădea răposatul meu la căruță să pună mai mulți coceni în ea.

Când vine băieții la stadion…

Și când vine băieții la stadion, se duce mai întâi la oglindă, scuipă-n palmă, cum scuipam io când dădeam fânu’ cu furca’n car, și apoi dau așa pe păr cu palma, să fie frumoși când intră pe islaz.

Nu, nu face efort mare pe izlaz, băieții, că se strică freza, aleargă și ei puțin așa, cu gândul la filmul care rulează la Mallul lor, cum rula la noi în grajd la CAP pe timpul meu.

Vezi și:   Talpan: Echipa lui G.B. nu e Steaua, ci fcsb! A fost preluată ilegal! FRF trebuie să o retrogradeze!

Băieții abia așteaptă să vină pauza, să meargă să-și facă freza, că-n repriza a doua fetili deja conturează pe cine agață dintre ei. Și băieții trebuie să fie frumoși. Așa cum era berbecul lui nea Pârjol când era îngrășat cu zahăr și făină să arate bine la samsari (scouts cum zice nepoata cu tocuri BMW).

blogul lu tanti fanica

Dar acum s-a schimbat folbalul, maică, acu’ băieții are baibarace dă firmă și traistă Gucci și opincuţe Adidas, făcute din piele de porci alergători. Cică acolo unde se face opincile Adidas, are ăia niște porci care aleargă fără oprire, de zici că n-are inimă-n ei.

Maică, porci din aia ne-ar trebui si nouă, ăia știe s-alerge fără șovăire! Și poate ar învăța și băieţii noştri de la ei.

Adevărații flăcăi cu 3D sau 3G

Acu’ băieții ține mult la hainele lor, c-au apărut, maică, televizoare din astea carpetă și acolo să vede cică 3 D. Nu știu ce înseamnă 3 D, dar am auzit eu o altă nepoată cu tocuri, că 3 D sau G, nu știu cum îi zice corect, face rău, îți moare găinile și se uscă duzii.

Da’ să revin, maică, la folbaliştii de azi. Adevărați flăcăi. Bagă ceva’n urechi, ei zice că se aude muzică în dopurile alea, dar eu cred că-și bagă gândaci Panasonic, să nu audă înjurăturile de pe tăpşan. Că e și lume necivilizată, p-aci, pă la noi. Băieții nu joacă nimic, nu face rău la nimeni, și oamenii fără frică îi înjură.

Blogul lu’ tanti Fanica: Nu mai e respect dă fairplay!

Nu mai e respect dă fairplay cum zicea răposatul meu, când îl certam că bea. Zicea așa de dulce, “hai fă, să facem respect dă fairplay”, si asta mă “în muia” (așa m-a învățat să zic o altă nepoată cu tocuri BMW, nu ştiam ce înseamnă, dar mă topeam când îl auzeam pe răposatul).

Vezi și:   Cămătaru nu avea nevoie de așa ceva... Gheata care roade

Așa că nu mai sunt supărată pă fotbalul de azi, că băieții e tineri și frumoși și orișicât aș fi de rea, ei reușește să mă “în muieze” cu jocul lor pasiv de efervescent în verticalizarea pe loc.

Fotbalul a devenit frumos, maică, nu faci nimic și iei bani numai că-ți dai cu scuipat pe păr, la început dă meci, la pauză, și apoi la Colectiv (Mall) când ieși cu fetili pă toace BMW.

Hai Dinamo! Las’ că vă zic eu data viitoare de câinii mei, maică!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

2 COMENTARII

 1. Savuros!
  Nimic nu mai e cum a fost, și cine știe ce-om mai trăi!
  Fotbalul autentic va ajunge atât de rar, încât se va da câte puțin să ajungă la toți…
  Dacă ar fi totul bine și frumos, ce-ar mai scrie, sau ar zice Tanti Fănica?!
  mai viu!

  Ada Nemescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...