Ne dădeam la o parte din fața lui Dinamo din respect impus de voie bună! Blogul lu’ tanti FANica

Ne dădeam la o parte din fața lui Dinamo din respect impus de voie bună!, povestește tanti FANica în noul ei articol de pe blogul pe care-l ține pe SPORTescu.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Tanti FANica a vorbit în primul articol despre fotbaliștii din ziua de azi, care „are baibarace dă firmă și traistă Gucci și opincuţe Adidas, făcute din piele de porci alergători”. Azi, fana noastră ne dezvăluie marea ei dragoste pentru Dinamo.

Eu sunt dinamovistă, maică, și pot spune că-mi plăcea, pe timpul meu, cum te băteau câinii. Juca fotbal adevărat, maică, verticaliza jocul prin posesie distructivă și te băteau de nu mai știai dacă tu ești gazda (hoțul ) sau nu.

Recunoșteai tot, fără să știi nimic. Lumea îi respecta pentru agresivitatea lor combinativă în joc, iar ei, unde nu puteau învinge, chemau miliția, maică, și sigur te băteau la scor.

Ai noștri din sat, din respect, se dădeau la o parte din fața dinamoviștilor, că, deh, să nu-i supăram, că e și ei oameni, și veneau cu intenţie bună: să ne bată! Și apoi, dacă știam că băieții e buni, ne dădeam la o parte din fața lor, din respect impus de voie bună.

Ne dădeam la o parte, dar lumea îi umplea de respect…

Ăia fotbaliști, maică, nu ăștia din ziua de azi care joacă la Dinamo. De ăia fu-i îndrăgostită cândva. Păi să vezi pe Dudu Georgescu cum se ridica drept, ca prăjina la claia ce o făcea răposatul, și arunca mingea în mațe (scuzați, am vrut să zic „ațe”)! Ăia da, maică, adevărați folbalişti. Lumea, când juca ei la noi, îi umplea de respect, dar ei treceau reci prin campionat, cu frunțili sus.

Pe băieții de azi n-ai cum să te superi, pentru că ei nu face rău la nimeni, chiar dacă vine ăia de pe deal, îi bate, ei întoarce creștinește și celălalt obraz fin și asta îi “în muiază” pe adversari să nu le dea mai multe, așa cum îmi dădea răposatul mie că l-am prins cu Leana lui Durlă prin C.A.P. (Mallul satului).

El, săracul, îmi căra la pumni, nu pentru c-aveam dreptate, ci pentru că eram rea de gură și-l făceam să se usuce de înjurături cum se usucă duzii de la antenele 3 G. (care între noi fie vorba, nu știu unde este G-urile astea; cică nepoată-mea din partea răposatului, ar avea o antenă G care ridică semnalele și din morți).
Dinamo de azi nu bate pe nimeni!

Nu-i vrea nimeni nici pe un leu!

Păi, maică, pe timpul meu, dacă dădeam un pisoi de rasă sau un pui de câine, primeam pe el un leu. Așa-mi dădea cinstitul cumpărător mochist. Mă uit la băieții ăștia frumoși, e băieți buni, maică, și ei nu bate pe nimeni, cum să te superi pe ei?

Maică, ar vrea preabunul Negoiță, om cu suflet de câine, să-i dea pe un leu pe toți cățelușii cu zgardă cu tot, dar nu mai vrea nimeni cățeluși, nici gratis dacă-i dă sărmanul chiabur. Lumea nu mai vrea băieți buni, ci vrea din nou milițieni. Ăia băieți, au pulane, de mai mare dragul să te joci cu unul din ăia.

Eu i-aș cumpăra, maică, i-aș da boierului un leu, dar la noi acilea nu e Mall și nici oglinzi unde să-și facă băieții bretoanele de Șampion Lig. La noi e baltă alb-albastră, iar băieții se vede mereu exponați de muzeu. Așa că, dau eu, maică, un leu pe cățelușii ăștia de la Dinamo, că e păcat să-i arunci în viroaga campionatului într-un sac de iută, cu rezerve cu tot, și apoi, când s-or mai întrema, o să-i dau de pomană la oamenii cu suflet bun.

Play-off și apoi Șampion Lig!

De când s-a zvonit că vine spaniolii să cumpere cățeluși made în România, maică, numai cu boturile-n vânt stau, de zici că-s înțepați de viespea retrogradării, cum era și Azorel al meu când l-a înțepat în orgoliu un pechinez venit cu nepoata lui vărul Sandu, de la facultatea botanistă din Cluj, în vacanță.

Eu mă rog, maică, să-i ajute și pe ei bunul domn Negoiță să-nvețe să latre din viroaga play-out-ului, astfel să se sperie combatanții anonimi, să se dea “în-lături” din fața lor, să poată să urce și ei în trenul numit dorință (play-off).

Și apoi, să-i lăsăm să se pregătească de Șampion Lig!

Așa să le ajute bunul Negoiță. Amin!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...