De ce e înjurat Mititelu. Ultima soluție

De ce e înjurat Mititelu? Și de galeria propriei echipe, și când merge prin țară, de galerii rivale. E o întrebare la care trebuie să mediteze, să vadă ce a greșit, când a greșit și cum poate să se reabiliteze.

de ce e injurat

Iată câteva dintre greșelile patronului FC U Craiova:

  1. A închis stadionul ca să nu mai fie contestat

Dacă aș fi fan al aestei echipe, eu aș uita cu greu aceste umilințe. S-a întâmplat și înainte de falimentarea adevăratei echipe Universitatea Craiova, s-a întâmplat și în etapa precedentă, la partida cu „U” Cluj.

Mititelu nu înțelege că fotbalul e pentru suporteri și că orice club din lumea asta nu își are rostul pe pământ fără fani. E în firea lucruilor, altfel nu văd de ce mai jucăm sportul ăsta. Nu mai vorbesc de faptul că susținătorii unei echipe pot fi cotizanți importanți la bugetul clubului. Dar asta nu o înțelege Mititelu, e greu să priceapă așa ceva, atât el, cât și Becali la FCSB.

  1. A sponsorizat galeria o bună bucată de timp, iar acum, când a tăiat robinetul, băieții îmbrăcați în negru nu își mai găsesc menirea.

Nu astfel de specimene tebuie să încurajeze patronii și cluburile. Era absolut necesar ca Mititelu să angajeze în atâția ani de fotbal oameni specializați care să atragă și să mențină alături de echipă suporteri civilizați, decenți, care într-adevăr simt ceva pentru culorile grupării. Dacă acest tip de susținători nu există, atunci activitatea clubului nu își are rostul.

De ce e înjurat Mititelu, cu ce a greșit

  1. Prin ieșirile sale publice, Mititelu nu a făut altceva decât să incite, să caute războaie și acolo unde acestea nu existau. S-a certat cu autoritățile locale, a batjocorit jucători și antrenori, a jignit ziariști. Crezând bolnăvicios că toată lumea are ceva cu el, a fabricat conflicte, le-a întreținut pe cele care chiar existau, în loc să încerce să le stingă.
Vezi și:   Avocatul diavolului: ministrul Sporturilor, implicat în 100 de procese, plus unul de conștiință

Cu alte cuvinte, și-a făcut singur imaginea asta de luptător pentru nimic, veșnic pus pe harță. Și atunci, cine să-l iubească?

  1. Degeaba se dă acum un mare moralist. Nu poate da el lecții nimănui după ce a falimentat un club și apoi a făcut pușcărie pentru evaziune fiscală și pentru nereguli la transferul lui Mihai Costea. Mai întâi să se reabiliteze cumva, să facă o faptă bună pentru societate, pentru oameni, și apoi să apară la tv.

Adrian Mititelu are 54 de ani. E greu să se mai autoeduce acum și e aproape imposibil ca altcineva să o facă. Prin acțiunile sale, el se afundă din ce în ce mai tare, în loc să încerce să salveze ce mai e de salvat.

Retragerea din fotbal ar fi o soluție.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...